ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ) ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


 Αγία Παρασκευή 27/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΣΥΠΕΡΤ , ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ , ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει ότι η ενέργεια της Διοίκησης να  ζητήσει την υποβολή δήλωσης σχετικά με την παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής και επιλογής Σωματείου, αποτελεί  ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου. 

Τα επιχειρήματά μας επιβεβαιώθηκαν και από την   ΓΣΕΕ.  

Σας επισυνάπτουμε αυτή τη σαφή και ξεκάθαρη θέση της ΓΣΣΕ για το συγκεκριμένο θέμα μετά από σχετικό ερώτημά μας, σύμφωνα με την οποία:

 « ……  Επομένως η ενέργεια της Διοίκησης της ΕΡΤ δεν έχει νομικό έρεισμα και συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη σχέση των τελευταίων με τα μέλη τους»   

Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε  από την Διοίκηση την ανάκληση της παράνομης απόφασής της και της κοινοποιήσαμε το παραπάνω έγγραφο. 

Θα σας ενημερώσουμε για τις συναντήσεις με τη Διοίκηση και την τριμερή διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας που εκκρεμεί.

Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό κίνημα που εκπροσωπούμε έγκυρα και έγκαιρα ενημερώνει και ενεργεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνο.

 Γυρίζουμε την πλάτη σε πρακτικές δήθεν «συνδικαλιστικών» σωματείων που ο ρόλος τους είναι να εκπροσωπούν την Διοίκηση και να εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα, προσφέροντας τα δικαιώματά μας βορά στην εργοδοσία.

Το σωματείο ΕΕΕΡΤ πέρα από τα παραπάνω θεωρεί ότι μπορεί να ξεπουλά τα δικαιώματά μας  και να επαίρεται χωρίς ντροπή μέσω ανακοινώσεων.

Ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη και το σύστημα αξιών που υπηρετεί.

‘Έτσι θα προχωρήσουμε;;

Τα σωματεία έχουν αυτοδιοίκητο και δεν το εκχωρούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου