ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Στ. Πέτσας : Δεν αποκλείεται η Δημόσια τηλεόραση να αποχωρήσει από τις μεταδόσεις του ελληνικού πρωταθλήματος - Ν. Παππάς: Πισωγύρισμα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, ποδόσφαιρο μόνο με συνδρομή


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Αθλητική Κυριακή" της ΕΡΤ  και μιλώντας σχετικά  με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων  και την  επαναδιαπραγμάτευση  αυτών εκ μέρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΕΡΤ να αποχωρήσει απο τη μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τονίζοντας  ότι :


"Γενικά στο ποδόσφαιρο και τις μεγαλύτερες αγορές επικρατεί μια τάση κεντρικής διαχείρισης και εμπλοκής καναλιών που έχουν συνδρομητές οι οποίοι πληρώνουν για να έχουν αυτό το προϊόν. Αν υπάρχει κεντρική διαχείριση, αν υπάρχει ενδιαφέρον των ομάδων να βρουν μια στέγη άλλη σε κάποιο άλλο ιδιωτικό κανάλι από την αγορά, με ένα κόστος ανταγωνιστικό που δεν μπορεί να προσφέρει η ΕΡΤ τότε θα μπορεί να πάει όλο το ποδόσφαιρο ενδεχομένως σε ένα άλλο κανάλι. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες εδώ είμαστε να το δούμε".

Απαντώντας  σε ερώτηση σχετικά με την  προεκλογική  εξαγγελία  του κ. Μητσοτάκη  για μείωση  του ανταποδοτικού τέλους υπερ της ΕΡΤ  στο μισό  ο  κυβερνητικός  εκπρόσωπος δήλωσε  ότι :
"Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είχαμε συζητήσει αρκετά προεκλογικά και δεν αποτελούσε αντικείμενο το προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή θέλουμε η ΕΡΤ να σταθεί ξανά στο πόδια της και ύστερα εδώ είμαστε να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα"

Ο προκάτοχός του σε ότι αφορά  την ευθύνη της ΕΡΤ  κ. Ν. Παππάς  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ  σχολίασε  τις κυβερνητικές παρεμβάσεις  στη δημόσια ραδιοτηλεόραση  τόνιζοντας μεταξύ των άλλων ότι :

"Η ΕΡΤ παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, μπόρεσε κι έκανε ένα πολύ γερό "μπάσιμο" στα αθλητικά γεγονότα. Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Έλληνας φίλαθλος μπορούσε, στην ελεύθερη τηλεόραση, να απολαύσει ποδόσφαιρο Super League. 
Αντί η ΕΡΤ να διευρύνει την επιρροή της και τη δυνατότητα που θα μπορούσε να προσφέρει εξαγοράζοντας τα δικαιώματα και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων για να τα προσφέρει στον Έλληνα φίλαθλο, βλέπουμε ένα πισωγύρισμα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι απολύτως βέβαιο πως εάν αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πισωγύρισμα θα είναι καθολική η υποχώρησή της την επόμενη χρονιά, δηλαδή ποδόσφαιρο μόνο με συνδρομή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου