Η Grant Thornton μπορεί όπως διαφημίζει στη λεζάντα της να έχει το "ένστικτο της ανάπτυξης", όμως αυτό το ένστικτο μάλλον δεν "λειτούργησε" στην περίπτωση π.χ του Mega, γεγονός που της αποστερει εκ των πραγμάτων τον χαρακτήρα της "αυθεντίας".
Σε κάποια σημεία της "μελέτης" αυτης περιγράφονται ασφαλώς κάποιες αλήθειες για την ΕΡΤ, σε κάποια άλλα ωστόσο προτείνονται "λύσεις" που
αφήνουν περιθώρια για "διασταλτικες" ερμηνείες ,ειδικά από όσους θέλουν να ντύσουν τις βλέψεις και τα σχέδιά τους και με έναν μανδύα "αξιόπιστης τεχνοκρατικής γνωμάτευσης".
Μπορεί η Grant Thornton να μην υποστηρίζει αναφανδόν τη γενική οριζόντια συρρίκνωση των δομών της ΕΡΤ, ωστόσο προτείνει π.χ τη μείωση του αριθμού των περιφερειακών σταθμών από 19 σε 11,γεγονός που καταδεικνύει το κοντόφθαλμο της "τεχνοκρατικής αντίληψης" σε ότι αφορά το γιατί πρέπει να λειτουργούν ΟΛΟΙ οι περιφερειακοί σταθμοί ως αναπτυσσόμενου κλάδοι του σώματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Δυστυχώς σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η ανάθεση μελέτης για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ σε μια εταιρεία, δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους όπως επιτάσσουν τόσο οι ευρωπαϊκές οδηγιες όσο και η ελληνική νομοθεσία.
Αυτα ως πρώτο γενικό σχόλιο της "μελέτης" της Grant Thornton που παραδόθηκε πρόσφατα στην απερχόμενη διοίκηση η οποία και την παραγγειλε.
Βλ.σχετικη ανάρτηση εδω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου