ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Πρόταση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Η διοίκηση της ΕΡΤ να διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

 


Γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος (www.documentonews.gr )

Την πρόταση να διορίζονται οι διοικήσεις της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να σπάσουν οι κομματικοί δεσμοί που μετατρέπουν τη Δημόσια Τηλεόραση σε φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης κατέθεσε στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραδέχτηκε τη λανθασμένη διαχείριση του εν λόγω ζητήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μία απολογητική φράση να πει για την ντιρεκτίβα της συγκάλυψης και επανέλαβε την τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε πως «όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν φερθεί σωστά» στη Δημόσια Τηλεόραση.

 Τούτων δοθέντων, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνήσει στην πρόταση να διοικείται η Δημόσια Τηλεόραση από «ανθρώπους που θα ορίζονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες αντικειμενικής ενημέρωσης.

«Το δέχεστε;» ρώτησε τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε αμέσως μετά πως ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την πρότασή του γιατί δεν θέλει να υπάρχει ούτε μια χαραμάδα. «Θέλετε να τα ελέγχετε όλα» έκρινε, τονίζοντας παράλληλα πως στην εποχή των social media ούτε η ανεμελιά της Πάρνηθας ούτε το «Ικαριώτικο γλέντι» μπορούν να αποσιωπηθούν.

περισσότερα στο www.documentonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου