ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Χρήστος Γιαννούλης: Ο πρωθυπουργός έχει εθιστεί στην κουλτούρα της συγκάλυψης (HXHTIKO)

 Χρήστος Γιαννούλης 

 Ο πρωθυπουργός έχει εθιστεί στην κουλτούρα της συγκάλυψης

(αναδημ. απο www.avgi.gr)

«Να μην επιχειρήσει επιδείνωση της τακτικής της βαβούρας ο Μητσοτάκης. Στο ΑΠΘ η αστυνομία κλήθηκε να ρίξει ξύλο».

Να μην επιχειρήσει την επιδείνωση της τακτικής της βαβούρας και της παρελκυστικής τακτικής καλεί τον πρωθυπουργό ο Χρήστος Γιαννούλης, αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν οψει της συζήτησης της Πέμπτης στη βουλή και στον απόηχο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στο χώρο του Πολιτισμού, ο κ. Γιαννούλης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κομματική αντιπαράθεση αλλά κριτική στις θέσεις και στην διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Γιαννούλης επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του καλλιτεχνικού κόσμου για παραίτηση της κ. Μενδώνη, η οποία στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη έφτασε από το είναι ακίνδυνος στο είναι επικίνδυνος.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι εθισμένος στην κουλτούρα της συγκάλυψης» φέρνοντας σειρά παραδειγμάτων για το πώς διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός σήμερα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, παραδείγματα όπως η υπόθεση του διοικητή της ΕΥΠ που δεν είχε τα τυπικά προσόντα και η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τελικώς σχετικό τον νόμο.

Για τα έκτροπα της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις απίστευτες σκηνές βίας κατά των φοιτητών εκεί, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αστυνομία δεν πήγε να επιβάλλει την τάξη αλλά «κλήθηκε να ρίξει ξύλο».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γιαννούλης και στην «ηρωική» επέμβαση της καθηγήτριας για την προστασία φοιτητή που δεχόταν άγριο ξύλο από αστυνομικούς, παρουσία μάλιστα δικαστικού λειτουργού, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου