ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΙΑΝΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

 


                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          Αγ. Παρασκευή  19/2/2021

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ 

ΤΙΑΝΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

 

Η Τιάνα Ανδρέου είναι εργαζόμενη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και συνδικαλίστρια εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ) καθώς και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πρόσφατα κι ενόσω βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια της ανακοινώθηκε ότι μετακινείται από τη θέση στην οποία εργάζεται ως γραμματέας τα τελευταία 5,5 σε άλλη διεύθυνση σε αντικείμενο παντελώς άσχετο με την εργασιακή της εμπειρία λόγω “υπηρεσιακών αναγκών”. Στην πραγματικότητα η συνάδελφος μετακινήθηκε καθ' υπόδειξη του νέου της προϊσταμένου ο οποίος ζήτησε και μεθόδευσε την μετακίνησή της επειδή όπως ισχυρίζεται εγγράφως κιόλας η συνάδελφος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία της χωρίς να τον ενημερώνει.

Οι απουσίες αυτές παραδόξως δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητες αλλά είναι ημέρες κατά τις οποίες η συνάδελφος έκανε χρήση συνδικαλιστικής άδειας όπως άλλωστε δικαιούται από το νόμο 1264 ο οποίος είναι σε ισχύ και πρέπει να παλέψουμε για να παραμείνει έτσι. Στο τέλος προσθέτει επίσης ότι η συνάδελφος είχε το θράσος να απουσιάσει με συνδικαλιστική άδεια 7 ημέρες μέσα σε 4 μήνες, τη στιγμή που δικαιούται 9 μέρες κάθε μήνα.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο νομοσχέδιο που χτυπάει το συνδικαλισμό και την απεργία, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες των συνδικαλιστικών νόμων που αποκαλούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας “αδικαιολόγητη απουσία” και σπεύδουν να καταργήσουν το νόμο πριν καν το καταφέρει η κυβέρνηση.

Είναι άκρως προκλητικό ότι στην περίπτωση της συναδέλφου δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα και η Διοίκηση προχώρησε στη μετακίνησή της παρότι δεν ευσταθεί η αιτιολογία της αδικαιολόγητης απουσίας ούτε και η επίκληση των υπηρεσιακών αναγκών μιας και η θέση της γραμματείας παραμένει κενή.

Ζητάμε την άμεση ακύρωση από τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της μετακίνησής της και την επιστροφή της στη θέση στην οποία εργαζόταν.

Να σταματήσει η στοχοποίηση της συναδέλφου.

Να ανακαλέσει άμεσα ο προϊστάμενός της τους αυθαίρετους και προσβλητικούς ισχυρισμούς ότι εξαιτίας της απουσίας της επιβαρύνονταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι γιατί αναγκάζονταν να κάνουν τη δουλειά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου