ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

"ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ" - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ




Οι  βάσιμες και δικαιολογημένες ανησυχίες  των συναδέλφων μας ηλεκτρονικών ραδιοζεύξεων, μαζί με όλες τις άλλες που μας έχουν  εκφράσει συνάδελφοι πολλών  ειδικοτήτων, επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε καταγγείλλει δημόσια,ότι  το "όραμα" της διοίκησης  όπως περιγράφεται στον περιβόητο "στρατηγικό σχεδιασμό" της,  θα γίνει πολύ σύντομα  εφιάλτης για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ  και των  εργαζόμενων, αυτών δηλαδή  που μοχθούν καθημερινά  με έργα  κι όχι με λόγια  για την πρόοδο και την ανάπτυξή της.

Η   δήθεν εκλογίκευση των δαπανών  και η "οικονομία κλίμακος"  που επικαλούνται παριστάνοντας  τους  νομπελίτσες στη διοίκηση και διαχείριση  ενός μεγάλου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, δεν είναι παρά  η πρόφαση  για να  δικαιολογήσουν  την εφαρμογή των  αντεργατικών και αντιαναπτυξιακών τους σχεδίων  για το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν.

Πρόφαση και  μάλιστα  απροκάλυπτη που καταδεικνύεται  απο τη καθημερινή κατασπατάληση  του δημόσιου χρήματος  προς όφελος  εργολάβων,ημετέρων,  εξωτερικών, ...μικτών παραγωγών κλπ.

Φυσικά το  δόγμα  για  "οικονομία κλίμακος"  και με νόμο  πλέον, δεν θα ισχύει  για  εκείνους  που  το Μαξίμου  διόρισε  στην διοίκηση της ΕΡΤ,  για όσους την περιστοιχίζουν και για όσους έστειλε ή  θα στείλει η κυβέρνηση  απο την "τράπεζα των αρίστων" που διαθέτει.Όλοι αυτοί θα μπορούν  να απολαύσουν μισθούς που δεν είδαν ποτέ, ούτε πρόκειται να δούν επ ουδενί οι  πληβείοι, δηλαδή οι απλοί  εργαζόμενοι οι οποίοι αντίθετα  θα συνεχίσουν να εργάζονται υποαμειβόμενοι κάτω  απο  συνθήκες που συχνά είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, να γίνονται "λάστιχο" κάνοντας  δέκα δουλειές  ταυτόχρονα πανω σε   αντικείμενα που είναι και εκτός της ειδικότητάς τους και να είναι διαρκώς  υπόλογοι για το αποτέλεσμα αυτής  της ...εκλογίκευσης δαπανών, άσχετα αν  στις εύλογες ανησυχίες και αντιρρήσεις τους,  οι διευθυντές τους  απαντούν λέγοντας  «ας πέσει και κάνα μαύρο, δεν πειράζει».Το μόνο που ενδεχομένως θα πείραζε  τους "αρίστους" της  ...ιεραρχίας,  θα ήταν το να μην περιείχε το νομοσχέδιο του κ. Λιβάνιου (που ήδη  έγινε νόμος  του κράτους) τις γαλαντόμες αυξήσεις στους μισθούς τους.

Είμαστε και θα είμαστε  στο πλευρό των  άξιων συναδέλφων μας  που με  γνώση και μεγάλη εμπειρία,  εύλογα , δικαιολογημένα  και βάσιμα εκφράζουν  τις ανησυχίες τους, τις αντιρρήσεις τους και αγωνιούν  για το μέλλον της ΕΡΤ  βλέποντας  το  "όραμα" της  διοίκησης (βλ. κυβέρνησης) να γίνεται  μια εφιαλτική  πραγματικότητα που βάζει σε κίνδυνο τους ίδιους και την εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία  της  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Είναι συγκλονιστικά  αυτά που περιγράφουν οι συνάδελφοί μας  ηλεκτρονικοί  ραδιοζεύξεων  σε έγγραφο  που απέστειλαν  στους  αρμόδιους  προϊσταμένους,  στο σωματείο τους (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) και σε μας (ΠΟΣΠΕΡΤ) : 


Προς ....................... (ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 Κοιν. ..............., ............., ................, ........................ .............., ............ , ................, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Κύριοι, 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της Διοίκησης, όπως εκφράστηκαν μέσω του Διευθυντή μας κ. ..............., για το μέλλον της ειδικότητας μας, του Ηλεκτρονικού Ραδιοζεύξεων. 

Η πρόθεση τους είναι να περιορίσουν το πλήρωμα του δορυφορικού (SNG) στο ένα άτομο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της μετάδοσης, του εξοπλισμού αλλά και την προσωπική ασφάλεια του ίδιου του εργαζόμενου. 

Μετά την ουσιαστική κατάργηση του τμήματος και της ενσωμάτωσής του στις Κινητές Μονάδες Εξωτερικών Μεταδόσεων, αισθανόμαστε πως συνεχίζεται η προσπάθεια εξόντωσης της ειδικότητας μας! 

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τις εκφράσεις του τύπου «ας πέσει και κάνα μαύρο, δεν πειράζει», τις οποίες μας μετέφεραν οι συνάδελφοι που είχαν προσωπική συνάντηση, με δική τους πρωτοβουλία, με τους κκ ............, ............και ............, όταν τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς κάθε μετάδοση θα είναι επισφαλής αν μόνο ένας χειριστής είναι στο σημείο. 

Το πιο απαράδεκτο είναι ότι η έκφραση "ας πέσει και κάνα μαύρο” ήταν απάντηση σε εύλογο ερώτημα του συναδέλφου ......................... “αν γίνει κάτι σε μια μετάδοση πχ στο Μέγαρο Μαξίμου σε ομιλία του Πρωθυπουργού, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;”. 

Η απάντηση αυτή δόθηκε από τον κ ............., παρουσία του κ ............. που δεν αντέδρασε καν!!! Αν δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, τους καλούμε να το διαψεύσουν ειδάλλως να το ανακαλέσουν! 

Εμάς ως Ηλεκτρονικοί Ραδιοζεύξεων, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΡΤ, μας νοιάζει να μην χαθεί ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ! Να μην πέσει κανένα μαύρο ξανά! Ακόμα και αν είναι στην μικρότερη σε διάρκεια μετάδοση ή πόσο δε μάλλον σε μεταδόσεις πολιτικών θεμάτων ή αθλητικών αγώνων, εργασίες τις οποίες αναλαμβάνουμε τον τελευταίο καιρό αποκλειστικά και μόνο από επιλογή των συγκεκριμένων κυρίων το καλοκαίρι, όταν μας απομάκρυναν από την ειδησιογραφία! Τότε μας «έταζαν» ότι θα υπάρχει δουλειά για τους εναπομείναντες Ηλεκτρονικούς Ραδιοζεύξεων (8 συνάδελφοι αποχώρησαν το καλοκαίρι από το τμήμα, φοβούμενοι τα χειρότερα) αλλά φαίνεται πως δουλειά υπάρχει μόνο για τα ιδιωτικά SNG, ανά την Ελλάδα, που μισθώνονται σωρηδόν! 

Το νέο «χτύπημα» λοιπόν της Διοίκησης, έτσι όπως εκφράστηκε μέσω της απαίτησης του Γενικού Διευθυντή ................ προς τον Προϊστάμενο μας .............., είναι να πραγματοποιηθεί εκτός έδρας μετάδοση (Σύρος, αγώνας βόλεϊ, 16/2 - 18/2) με μόνο έναν Ηλεκτρονικό Ραδιοζεύξεων!

Φυσικά εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας σε αυτή την απόφαση, καθώς και η μετάδοση είναι επισφαλής αλλά και η ασφάλεια του ιδίου του εργαζομένου, που

πιεζόμενος από το κλίμα των τελευταίων μηνών δέχθηκε (κακώς) να αναλάβει την ευθύνη μιας πιθανής αποτυχίας!

 Επικαλείστε ένα άρθρο του Γ.Κ.Π. (άρθρο 18.4 παρ. ιθ) το οποίο αναφέρει «για τον περιορισμό του κόστους οφείλουν οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν στην μείωση του αριθμού υπαλλήλων που στελεχώνουν τα εξωτερικά συνεργεία εκτελώντας εργασίες συναφείς προς την ειδικότητα τους είτε οδηγώντας οχήματα που δεν απαιτούν επαγγελματικό δίπλωμα»!

 Και σας ρωτάμε κύριοι : Tι από τα δυο μας ζητάτε;;; Το να εκτελέσουμε παρεμφερή ειδικότητα , ιδίως όταν το OBVAN είναι ιδιωτικό είναι εντελώς άστοχο!! Το να οδηγήσουμε μας ζητάτε;; 

Το άρθρο αυτό ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει πως τα δυο άτομα με γνώσεις Ηλεκτρονικών και γνώσεις Δορυφορικών Συστημάτων που απαιτούνται για την ασφάλεια της μετάδοσης αλλά και του ιδίου του προσωπικού, μπορούν ξαφνικά και για οποιονδήποτε λόγο να γίνουν ένα!!! Επειδή απλά το αποφασίσατε εσείς ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τις επιφυλάξεις τις δικές μας, του Προϊσταμένου μας, του Σωματείου μας! Και άλλωστε όπως αναφέρατε σε περισσότερα του ενός ατόμου «δεν είναι θέμα κόστους, είναι θέμα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ». Εφόσον είναι θέμα νοοτροπίας και δεν είναι θέμα: κόστους όπως προφορικά λέτε, καλό είναι να μην επικαλείστε ένα άρθρο που αναφέρεται σε ΚΟΣΤΟΣ!

 Ποια νοοτροπία είναι η δικιά σας κύριε............;; Του τεχνικού - πολυμηχάνημα που εφαρμόζουν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες και όταν κινδυνεύει η μετάδοση τρέχουμε οι τεχνικοί της ΕΡΤ για να σώσουμε;; Έχετε αντιληφθεί την επικινδυνότητα του να στείλετε 200χλμ μακριά έναν μόνο Ηλεκτρονικό Ραδιοζεύξεων; Αν του συμβεί κάτι ποιος θα κάνει την μετάδοση; Ο συνάδελφος οδηγός;; Η θα «βάλουν χέρι» οι ιδιώτες του OBVAN στα δικά μας μηχανήματα;; 

Αυτή την ΕΡΤ οραματίζεστε;

 Σας δηλώνουμε ευθέως πως οι υπογράφοντες τεχνικοί δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη μετάδοσης αν επιμείνετε στη απόφαση σας για «αλλαγή νοοτροπίας» και την, αποφασίζοντας και διατάζοντας, επιβολή του ενός ατόμου σε μετάδοση. Αν θέλετε η ΕΡΤ να έχει έναν μόνο Ηλεκτρονικό Ραδιοζεύξεων , τον «συνάδελφο» που δέχτηκε να πάει μόνος του, να μας το πείτε να αναζητήσουμε άλλο τμήμα για να παρέχουμε παρεμφερείς με την ειδικότητά μας υπηρεσίες!!! 

Κύριοι, δεν θα επιτρέψουμε να μας καταργήσετε στην πράξη! 

Το πλήρωμα του δορυφορικού (SNG), και μέχρι προσφάτως και των επίγειων link (αποσύρθηκαν), αποτελείται εδώ και δεκαετίες από δύο (2) Ηλεκτρονικούς Ραδιοζεύξεων! Αυτό επιτάσσουν και η ανάγκη ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε στον Έλληνα φορολογούμενο, που αυτός στην ουσία μας πληρώνει όχι εσείς, αλλά και οι συνθήκες εργασίας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σημεία μετάδοσης! Δύσκολες καιρικές συνθήκες, προπηλακισμοί σε αθλητικά γεγονότα από δυσαρεστημένους οπαδούς, τεχνικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα στο πεδίο προκειμένου να μην χαθεί η μετάδοση, κλοπές προσωπικών αντικειμένων κατά την διάρκεια τραβήγματος καλωδίου ή κατά την διάρκεια του τεστ με τα obvan, πιθανότητα ηλεκτροπληξίας, ακόμα και μια πιθανή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να υπάρχουν δύο (2) Ηλεκτρονικοί Ραδιοζεύξεων σε κάθε μετάδοση! 

Φανταστείτε κύριοι σε μια προεκλογική ομιλία ή σε έναν τελικό αγώνα οποιουδήποτε δημοφιλούς αθλήματος να συμβεί κάτι σε αυτόν τον ένα τεχνικό που θα βασίζεται πάνω του όλη η μετάδοση! Είτε κατά την διάρκεια αυτής είτε λίγο πριν την έναρξη της! Πως εξασφαλίζετε ότι θα πραγματοποιηθεί η μετάδοση αυτή; 

Οι δικαιολογίες περί κόστους και η αντιπαραβολή με τις πρακτικές των ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής πρέπει να σταματήσουν, καθώς εκτός από επικίνδυνες είναι και αναληθείς κάποιες φορές! 

Εμείς είμαστε ΕΡΤ! 

Δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν ιδιώτη! 

Συναγωνιζόμαστε μόνο τον εαυτό μας, για ολοένα και ποιοτικότερες και πληρέστερες υπηρεσίες στον κόσμο που μας δίνει το ανταποδοτικό τέλος και μέσω μέρους αυτού εργαζόμαστε και ζούμε τις οικογένειες μας! 

Απαιτούμε: 

Πλήρη διευκρίνιση στον επερχόμενο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της Εταιρείας πως όλα τα πληρώματα SNG θα αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) Ηλεκτρονικούς Ραδιοζεύξεων! 

Να ανακαλέσετε την απόφαση σας για την εκτός έδρας μετάδοση στην Σύρο με έναν μόνο Ηλεκτρονικό Ραδιοζεύξεων, καθώς είναι επισφαλής και κινδυνεύει το Τμήμα, η Υποδιεύθυνση αλλά και ολόκληρη η ΕΡΤ να εκτεθεί στα μάτια του Έλληνα φορολογουμένου

Μετατροπή του δεύτερου οχήματος (πρώην LINK41) στα πρότυπα του SNG, καθώς δεν διαθέτει δορυφορικό πιάτο στην οροφή, αλλά στήνεται το παλιό «φορητό» πιάτο στο πίσω μέρος του οχήματος και το χειριζόμαστε χειροκίνητα.Επίσης δεν υπάρχει εφεδρικός ενισχυτής, καθώς η εφεδρεία του είναι μια συσκευή live view(!) 

Επαναφορά Εργαστηρίου Κινητών Μονάδων Εξωτερικών Μεταδόσεων και πλήρη στελέχωση αυτού, καθώς σχεδόν όλες οι επισκευές και οι συντηρήσεις γίνονται από εμάς τους ιδίους και όχι από εργαστηριακούς συνάδελφους! 

Κύριοι, δεν επαιτούμε! Ζητάμε τα αυτονόητα! Δουλειά και σωστές συνθήκες εργασίας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρωνόμαστε!! 

(τα ονόματα  παραλείπονται για ...ευνόητους λόγους)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου