ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ φόρεσε σήμερα και τον ψηφιακό φερετζέ καλύπτοντας την ανυπαρξία της στο συνδικαλιστικό κίνημα με ιντερνετική "διαδήλωση" των λίγων "προθύμων"


Το ψέμα έχει   ευκινησία και πράγματι  διατρέχει γρήγορα  μικρές αποστάσεις, μπερδεύοντας , παραπλανώντας και παρασύροντας  όσους  βρεθούν στον δρόμο του και ειδικά  εκείνους  που δεν θέλουν  να κουράσουν τα μάτια, τα αυτιά, το μυαλό  ή τη συνείδησή τους..Η αλήθεια όμως, επειδή ζεί μόνο στο φώς και αντιπροσωπεύει  πραγματικά  μεγέθη, στο τέλος  βγαίνει μπροστά  αφήνοντας  πίσω της   τα σαπισμένα  κομάτια  του ψεύδους,  αφήνοντας πίσω της  ακόμα και τα  πιό καλοσχεδιασμένα  προσχήματα  να καταρίπτονται με πάταγο στα μάτια  του λαού.

Αυτός είναι ο λόγος που ειδικά  αυτή την εποχή, σωριάζονται  μπροστά μας  πρόσωπα, πολιτικές, προπαγάνδες, "επιτελικοί σχεδιασμοί"  και κάθε λογής  επικοινωνιακά  τρυκ , που  συντονισμένα  προσπαθούσαν να μας κρατήσουν  μακρυά  αποι την πραγματικότητα, μακρυά  απο τη σκέψη, μακρυά απο την  οργανωμένη αντίσταση  εναντίον  αυτών που μας έβλεπαν  και μας βλέπουν  σαν παράσιτα, σαν  εμπόδια  του δικού τους  πλουτισμού, σαν  αναγκαίο  βάρος  σε μια κοινωνία  στην οποία πρέπει να κυριαρχεί  μόνο η ελίτ των  "εκλεκτών"   του κεφαλαίου ή  όπως  λένε οι ίδιοι  παραπλανητικά  των "αρίστων".

Αυτό το ψέμα υπηρέτησε και υπηρετεί  και η ηγεσία της ΓΣΕΕ,  η οποία  σε μια απέλπιδα πλην λυσσαλέα προσπάθεια να ανακόψει  τη δίκαιη  οργή των "πληβείων"  εργατών, αποφάσισε να "τιμήσει"σήμερα την εργατική πρωτομαγιά  και να  "διαδηλώσει" τη  δήθεν  αντίθεσή της  στα επερχόμενα  εργατοκτόνα   και λαοκτόνα μέτρα  της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  μπερδεύοντας  σκόπιμα και με δόλο την  αργία  με την απεργία και  την  διαδήλωση  με  την δια- σπίλωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Έχοντας  επίγνωση ότι  δεν  μπορεί  να κατέβει  στους δρόμους  με τις παλιές  μάσκες  που έχουν  φθαρεί απο καιρό,  φόρεσε  την ψηφιακή  μάσκα  του ίντερνετ και οργάνωσε  τη δική της  εικονική πραγματικότητα , δίνοντας  βραβεία  στο  καλύτερο ψηφιακό πανώ  (απο αυτά  που  είχαν  καρφιτσώσει στις  οθόνες  της  τηλε- διαδήλωσης  όσοι  ακολούθησαν  την κυβερνητική  γραμμή "μακρυά  απο το μαζικό κίνημα - μακρυά  απο τους απεργούς και διαδηλωτές της 6 του Μάη").

Η  "φωνή  των  μηχανοδηγών" των ελληνικών σιδηροδρόμων  δεν αφήνει  περιθώρια  για παρανοήσεις ή  για ανάπτυξη σπέκουλας απο την καταρρέουσα ομάδα του  αντισυνδικαλιστικού εργατοπατερισμού Ας δούμε  τι έγραψε για το σημερινό   διαδικτυακό πανηγύρι  της  ηγεσίας  της ΓΣΕΕ  το  blog "Στέκι  της έλξης" :    .

Είναι εκπληκτικό αυτό που επινόησαν οι ηγέτες του κινήματος στην χώρα μας για να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά και να στείλουν το μήνυμα τους ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις. 

Σκέφτηκαν, ακόμα δεν χωνέψαμε το αρνί, ας κάνουμε την συγκέντρωση μέσω τηλεδιάσκεψης. Με πουκάμισο στην οθόνη και πυτζάμα κάτω απο αυτήν. Άσε που δεν θα έχουμε χωνέψει και το αρνί, που ώρα για πορείες. 

Και έτσι , κάθε Ομοσπονδία που στήριξε την σημερινή απεργία έβγαινε με το πανό της μέσα απο κάμερες και έστελνε αγωνιστικό χαιρετισμό στα Κεντρικά της ΓΣΕΕ. 

Η ηγεσία της  ΓΣΕΕ κατόπιν βαθμολογούσε τα καλύτερα πανό και τις πιο πιστές ομιλίες στην μεγαλειότητα της, και πιθανώς αργά το βράδυ, να έχουμε τον νικητή που θα κερδίσει τιμητική πλακέτα στην είσοδο του κτιρίου της Πατησίων. 

Είναι ενδεικτικό ότι η  πλατφόρμα του ZOOM

γέμισε αγωνιστές -συνδικαλιστές και δεν υπήρχε πλέον χώρος για να συμμετέχουν όλοι ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε καταγγελίες για διαδικτυακό συνωστισμό και μάλλον το επόμενο διάστημα θα προβλεφθεί τρόπος για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον σκοπό αυτό, ανακοίνωσε επιπλέον  1000 προσλήψεις αστυνομικών για να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστών -αυτής- της ΓΣΕΕ στο ΖΟΟΜ. 

Το πανό της Ομοσπονδίας  Σιδηροδρομικών* που θαύμαζε ο Κιουτσούκης, κρατούσαν οι ηγέτες του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο, Τάκης και Γιάννης, που πρωτοστατούσαν στην κινητοποίηση και ξημερώθηκαν στα γραφεία της Κάννιγγος για να το έχουν έτοιμο σήμερα. Ούτε αρνί δεν σούβλισαν για να περιφρουρήσουν και να οργανώσουν την σημερινή απεργία. Μέχρι το βράδυ χτες αργά το blog της Π.Ο.Σ. εξέδιδε ανακοινώσεις αγωνιστικές καλώντας σε συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη - διαμαρτυρία.

Είναι ο πρώτος εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα που γιορτάστηκε απο την ΓΣΕΕ χωρίς να πραγματοποιηθεί αγωνιστική συγκέντρωση.

Και αυτό το επίτευγμα είναι πραγματικά μοναδικό και πιστώνεται στην ηγεσία της. 

Την ώρα που το 8ωρο έχει στοχοποιηθεί, η ΓΣΕΕ κατόρθωσε να μην κάνει ούτε μια συγκέντρωση σε μέρα 24 ωρης απεργίας.

Μοναδικό, Ελληνικό φαινόμενο που προκαλεί θαυμασμό σε ΟΛΕΣ τις εργοδοτικές ενώσεις σε Παγκόσμιο Επίπεδο. 

Μετά απο 3 μνημόνια οι ηγέτες του συνδικάτου μας στην Ελλάδα το κατόρθωσαν ΚΑΙ αυτό. 

Τιμή και δόξα στον Νίκο και στον Γιάννη λοιπόν. Οι εργοδότες τους αποθεώνουν για άλλη μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια. 

Εμείς, οι "πλεμπαίοι" δίνουμε ραντεβού την Πέμπτη στην Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.  Ενάντια και σε αυτές τις ηγεσίες. Όπως ορίζει η συνείδηση μας ,πρώτα και καίρια. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

* Η μοναδική Ομοσπονδία που απεργεί σήμερα με 24ωρη κινητοποίηση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και η μοναδική που σπάει την απεργία της Πέμπτης σε αυτά, όταν μάλιστα 3 Σωματεία της έχουν εξαγγείλει 24ωρη για την Πέμπτη και 2 έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (Θυμίζουμε ότι ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ έχουν 24ωρη την Πέμπτη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου