ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Το χρονικό της δικαστικής δικαίωσης του Πάνου Χρυσοστόμου και η εκτέλεσή της "εν μέρει" απο τη διοίκηση της ΕΡΤ


Μπορεί  ο  κατάφωρα αδικηθείς  συνάδελφος  Πάνος Χρυσοστόμου, να δικαιώθηκε  και απο το  εφετείο, όμως  η διοίκηση της  ΕΡΤ  για μια φορά  ακόμα   παίζοντας με τις λέξεις δείχνει την εμπάθειά της και τον αλαζονικό τρόπο με τον όποίο  διαχειρίζεται όχι τη δική της αλλά  μια  δήμοσια  επιχείρηση, με την απόφασή της να εκτελέσει "εν μέρει"  την απόφαση  του εφετείου.

Ο άδικα εκδιωχθείς απο τη θέση  του δ/ντη προγράμματος Ρ/Φ  συνάδελφος  Π. Χρυσοστόμου,παρ΄όλο που δικαιώθηκε,  δεν θα επιστρέψει στην θέση ευθύνης  που του αντιστοιχεί.Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε το Δ.Σ  της ΕΡΤ 

Ας δούμε  όμως το χρονικό του δικαστικού αγώνα  που τελικά  τον δικαίωσε (στα δικαστήρια μόνο):

Τον Δεκέμβριο  του 2015 για τη θέση του Διευθυντή προγράμματος ραδιοφωνίας "προτιμήθηκε" από το σύστημα ο Γ. Γιουκάκης και μάλιστα χωρίς καν να έχει κάνει αίτηση στην πρόκληση ενδιαφέροντος.

Οταν οι διαμαρτυρίες του Π. Χρυσοστόμου, η ένσταση που έκανε για κακοδιοίκηση και οι επιστολές εντός του συστήματος ΕΡΤ πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων, αποφάσισε και πήγε  στον πολυδιαφημισμένο «Συνήγορο του πολίτη» απο τον οποίο φυσικά ουδέποτε πήρε απάντηση. 

Μετά πήγε στο γραφείο του τότε Υπουργού αρμόδιου για την ΕΡΤ προκειμένου να τους ενημερώσει για όσα γίνονταν στην δημόσια ραδιοτηλεοπτική εταιρεία  που επόπτευαν. Η απάντηση του τότε αρμόδιου υπουργού ήταν : «έχετε δίκιο αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, διεκδικήστε το δίκιο σας στα δικαστήρια», μια "συμβουλή" που ο  Πάνος Χρυσοστόμου όντως ακολούθησε.

Στα τέλη του 2016  έγινε το πρώτο δικαστήριο, το 2017 έγινε  το δεύτερο "διευκρινιστικό", το 2018 βγήκε η πρωτόδικη απόφαση , το 2019 κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της ΕΡΤ  η οποία όπως ήταν αναμενόμενο άσκησε  έφεση.Μια έφεση  που εν τω μεταξύ εκδικάσθηκε  και η απόφαση της οποίας  βγήκε υπέρ του συναδέλφου Πάνου Χρυσοστόμου υποχρεώνοντας  τη διοίκηση  να άρει την αδικία που είχε υποστεί άμεσα (αυτά δικαστικά γιατί στην πράξη η εκτέλεση αυτής της απόφασης εφαρμόστηκε "εν μέρει" όπως ομολογούν  οι διοικούντες την ΕΡΤ).

 Μεσολάβησαν  τέσσερις  διοικήσεις και τρία διαφορετικά δικαστήρια όπου οι δυο πρώτοι δικαστές με αποφάσεις σαράντα και πλέον σελίδων και ο εφέτης με άλλες τριάντα, στοιχειοθέτησαν επακριβώς τι συνέβη και απεφάνθησαν ότι ο  Πάνος  Χρυσοστόμου  είχε  δίκιο και ότι αδίκως  "καρατομήθηκε" απο τη θέση ευθύνης  που κατείχε. 

Πλήν της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία δια του νομικού της  συμβούλου άσκησε  το δικαίωμα της παρέμβασης  υπερ του συναδέλφου και στο εφετείο,  όλα αυτά  τα  χρόνια  ήταν   μηδενική η συμπαράσταση κομμάτων, σχηματισμών, συνδυασμών και φυσικά του εκλεγμένου εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ  Τέλη Μεταξά στον οποίο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, αντί να στηρίξει τον συνάδελφο, στήριξε (και στηρίζει) τις θέσεις της (εκάστοτε) διοίκησης.

 Όπως έχει δηλώσει  ο ίδιος ο Π. Χρυσοστόμου "Αν  δεν ήταν η ΠΟΣΠΕΡΤ και προσωπικά ο πρόεδρος της Παναγιώτης Καλφαγιάννης θα έλεγα πως το σκοτάδι κι εδώ θα ήταν πιο βαθύ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου