ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ:Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ από την αστυνομία

 


Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ από την αστυνομία

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει

24/5/2021

Συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ενώ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στην κατάργηση του οκταώρου και της Κυριακάτικης αργίας αναρτώντας πανό από το λόφο του Λυκαβηττού, προσήχθησαν από την αστυνομία. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης που στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον των εργαζομένων και των συνδικάτων. Στρέφεται ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο και δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και προσπαθεί να εκφοβίσει κάθε φωνή που διαμαρτύρεται και αγωνίζεται απέναντι στα αντεργατικά της σχέδια.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είτε όταν διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα τους είτε όταν

αντιδρούν στο τσιμέντωμα του θεάτρου Εμπρός. Παράλληλα όμως, μένει άφωνη στις απαράδεκτες δηλώσεις εφοπλιστή που κυνικά απαξιώνει τη χώρα και τους δημοκρατικούς της θεσμούς δίνοντας έτσι κυβερνητικά διαπιστευτήρια κυβερνητικής υποτέλειας στα μεγάλα συμφέροντα. Που θα φτάσει ο κατήφορος αυτής της κυβέρνησης;
Οι εργαζόμενοι αντιδρούμε στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που ανατρέπει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση του οκταώρου και της Κυριακάτικης αργίας, στον περιορισμό της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Θα παλέψουμε για να μην περάσει το έκτρωμα που αποκαλούν εργασιακό νομοσχέδιο. Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δράσεις μας με όλους τους εργαζόμενους και όλες εκείνες τις δυνάμεις που διεκδικούν αξιοπρέπεια στην εργασία κόντρα στην κυβερνητική απαξίωση.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου