ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ "ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ" ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. ΗΔΗ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ" ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (VIDEO)





Καταρρέει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η σχέση εργαζόμενου και εργοδότη είναι ισότιμη

Εργοδοτική ασυδοσία στις Σέρρες πριν καν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη - Με έγγραφη επίπληξη καλούν τους εργαζόμενους να δηλώσουν ότι θα συμμορφωθούν

Επιβεβαίωση ότι το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη ενισχύει την ασυδοσία των εργοδοτών, πριν ακόμη γίνει νόμος του κράτους, αποτελούν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες εταιρεία στις Σέρρες ζήτησε από 10 εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωριακά για τρεις μέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiloges.tv όταν οι πέντε εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δουλέψουν παραπάνω, τους δόθηκε να υπογράψουν έγγραφη επίπληξη, με την οποία δήλωναν μεταξύ άλλων ότι από εδώ στο εξής θα συμμορφωθούν με τους κανόνες στο εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι το εργασιακό νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση και δεν αποτελεί νόμο του κράτους. Την ίδια στιγμή καταρρέει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η σχέση εργαζόμενου και εργοδότη είναι ισότιμη, καθώς μετά

την άρνηση των 5, η επιχείρηση προχώρησε σε επίπληξη.


Ο κ. Χατζηδάκης φωνάζει και λέει ότι εργαζόμενος με τον εργοδότης θα πρέπει να συμφωνήσουν. Αν δε συμφωνήσει ο εργαζόμενος δε θα έχει κάποια επίπληξη και δε θα έχει κάποιο κόστος. Εκεί λήγει βάσει του νομοσχεδίου» δήλωσε ο δικηγόρος 5 εργαζομένων Γιάννης Γιάντσιος.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη διαστρέβλωση του νέου νόμου, τονίζοντας ότι θα απευθυνθεί στην επιθεώρηση εργασίας και θα φτάσει μέχρι τη Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό.

«Από ό,τι φαίνεται με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, εργοδότες στις Σέρρες βιάζονται να εφαρμόσουν στην πράξη την διευθέτηση του χρόνου εργασίας "με πρωτοβουλία του εργαζομένου".

Η πολιτική Χατζηδάκη -Μητσοτάκη έρχεται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους καθημερινούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

πηγη: https://www.avgi.gr/koinonia/387260_epeplixan-ergazomenoys-poy-arnithikan-na-doylepsoyn-yperories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου