ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INVITE ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΛΠΙΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

                                          ΨΗΦΙΣΜΑ        Αγ. Παρασκευή 11/5/21

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INVITE ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

              Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην εταιρία Invite  αγωνίζονται εδώ και  τρείς βδομάδες για να πληρωθούν τους μισθούς που τους χρωστάει η εργοδοσία. Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Απρίλη συμμετέχοντας με μαζικό μπλοκ στην απεργία και τη διαδήλωση των Υγειονομικών και ξανά σε στάση εργασίας την Τρίτη 27 Απρίλη με το ίδιο αίτημα.

            Η εταιρία Invite παρέχει υπηρεσίες συντήρησης (ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, κλπ) σε μια σειρά από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο, το Αλεξάνδρας, το Ελπίς, τον Άγιο Σάββα, το Έλενα Βενιζέλου. Και παρόλο που οι εργαζόμενοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, δουλεύοντας σε νοσοκομεία, μπαίνοντας καθημερινά σε εντατικές, σε θαλάμους ασθενών ακόμη και σε θαλάμους με κορονοιό  χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Οι διοικήσεις νοσοκομείων όπως ο Ευαγγελισμός εκφράζουν την συμπάθεια τους για το πρόβλημα των εκατό εργαζόμενων της Invite, αλλά δεν δίνουν καμία λύση και φυσικά το Υπουργείο υγείας δεν δίνει ούτε μια δεκάρα γι’ αυτούς τους εργαζόμενους.

            Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για να ξαναμπούν οι εργολάβοι ακόμη ποιο μαζικά παντού. Οι ανάγκες  για συντήρηση των

νοσοκομείων δεν είναι «εποχικές», είναι μόνιμες. Γι’ αυτό χρειάζονται μόνιμο προσωπικό. Όπως χρειάζεται μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στο νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

·         Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στην  Invite και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις  κινητοποιήσεις τους για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

·         Απαιτούμε να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

·         Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζόμενων στην Υγεία

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, στην Υγεία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να βρεθούν στο πλευρό τους μέχρι τη Νίκη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου