ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα στην ΕΡΤ3


Η ΕΡΤ3 συμμετέχει στο διήμερο αφιέρωμα της ΕΡΤ για τη «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου, με εκπομπές, θεματικές ενότητες και ντοκιμαντέρ.

Ειδικότερα
η εκπομπή «11 το Σάββατο» με την Κατερίνα Τσαβέα και τον Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο φιλοξενεί στο στούντιο τον πρόεδρο του μαρτυρικού Χορτιάτη Γιώργο Μενεξέ και τον Σωτήρη Γκουραμάνη, στον φούρνο της οικογένειας του οποίου έγινε ομαδική εκτέλεση κατοίκων του χωριού από άνδρες των κατοχικών δυνάμεων.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:00, μεταδίδονται τα επεισόδια «Τα τανκς στον δρόμο» και «Ο καιρός των δολοφόνων» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ένα απότομο ξύπνημα» της Χρύσας Τζελέπη και του Άκη Κερσανίδη, σε έρευνα Κλέαρχου Τσαουσίδη και Στράτου Κερσανίδη.

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, στις 12:30, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ για τη ζωή, το ήθος και τη δράση του Ιωάννη Πασαλίδη, ενός από τους ηγέτες της μεταπολεμικής Αριστεράς, που μέσα από μαχητική κοινοβουλευτική δράση άρθρωσε ένα νέο όραμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια είναι της Γεωργίας Λοτσοπούλου, η ιστορική έρευνα του Σπύρου Κουζινόπουλου και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραθανάση.

Στις 21:00, μεταδίδεται η εκπομπή «Μίξερ» με τον Παύλο Νεράντζη με θέμα «Το κιτς της Χούντας» και στις 22:30 το ντοκιμαντέρ «Το Συρματόπλεγμα- Γεντί Κουλέ, Τόπος Μνήμης» σε σενάριο Filmfabrikers- Γιάννη Φραγκούλη και σκηνοθεσία Αναστασίας Χριστοφορίδου.

Στις 23:00 μεταδίδονται τα επεισόδια «Γυναίκα μας είναι η πατρίς…» και «Έχε το νου σου στο παιδί» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ένα απότομο ξύπνημα».

πηγη:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου