ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ


Σε νομοσχέδιο του Υπ. Εθν. Άμυνας  που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή, προσαρτήθηκε  τροπολογία  με την οποία  αφενός  επεκτείνεται  ο μειωμένος  απο 20% σε 5% ειδικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις στο σύνολο των καναλιών (μέχρι σήμερα η μείωση αφορούσε μόνο στα αδειοδοτημένα κανάλια  και την ΕΡΤ)  και αφετέρου προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση των  επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και  περιφερειακών - τοπικών  εφημερίδων απο εθνικούς πόρους ή κοινοτικούς πόρους μέσα απο προγράμματα που θα καταρτίζονται απο κοινές υπουργικές αποφάσεις  των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ελπίζουμε  ότι  δεν θα περιληφθεί σε κάποια  μελλοντική ΚΥΑ  η ΕΡΤ ανάμεσα στους "εθνικούς πόρους", που θα χρηματοδοτήσουν  τις επιχειρήσεις  έκδοσης εφημερίδων .

Το αναφέρουμε  αυτό  γιατί τον περασμένο  Ιανουάριο
είχαμε  διαμαρτυρηθεί  έντονα σε "πρόταση" που είχε δημοσιεύσει  ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Καπάκος,  σύμφωνα με την οποία   η ΕΡΤ  έπρεπε  να γίνει ο θεσμικός "αιμοδότης"  των ιδιωτικών επιχειρήσεων  έκδοσης  εφημερίδων (βλ. εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου