ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ



Δεν είναι η πρώτη φορά  που  τη  ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ  δείχνουν ότι τα  συνδικαλιστικά τους αντανακλαστικά  λειτουργούν  επιλεκτικά.

Αυτήν τη φορά όμως,  η  σιωπή  των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων  παραέγινε "εκκωφαντική", όταν μάλιστα ο Νίκος Κορόβηλας δηλαδή ο  ένας εκ των δύο εκλεγμένων εκπροσώπων  των δημοσιογράφων της ΕΡΤ,  απο την πρώτη στιγμή κατήγγειλε δημόσια  τα όσα είπε εναντίον της ΕΡΤ  ο  σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας  της Ν.Δ  κ. Θεοδωρικάκος,όντας  καλεσμένος σε εκπομπή της  ΕΡΤ1 και ειδικά  σε ότι αφορά  στην ...αποκάλυψή του,  ότι στην  ΕΡΤ  "θα υπάρχει ΕΝΑ κανάλι που θα κοστίζει λιγότερο.

Εδώ  θα πρέπει να   τονισθεί ότι  σε αυτό το καταγγελτικό κείμενο  υπάρχει μόνο η υπογραφή  του  Νίκου Κορόβηλα (βλ. εδώ), γεγονός  που προκάλεσε την εύλογη απορία  στους συναδέλφους  "γιατί δεν συνυπέγραψε και η κ. Γεωργίου  που είναι  η δεύτερη εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ....μήπως διαφωνεί με το περιεχόμενο;".

Να θυμίσουμε ότι η  ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ  δεν είχαν αντιδράσει ούτε τότε που
  ο  κ. Φορτσάκης  πρότεινε δημόσια  την κατάργηση του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ.
Μια πρόταση  η οποία ευθέως έθιγε  τις θέσεις  εργασίας των  δημοσιογράφων της ΕΡΤ (τότε μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε αντιδράσει και μάλιστα έντονα  με σχετική της ανακοίνωση βλ. εδώ), ούτε φυσικά όταν ο κ. Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της Ν.Δ  σε πολλές άλλες περιπτώσεις  περιέγραφαν το πως το "μαύρο"  θα πάρει τη ρεβανς  εάν έλθουν στην εξουσία.

Εχουν περάσει  ήδη  τέσσερις ημέρες  απο την ημέρα  που Τ. Θεοδωρικάκος  έριξε  "τυχαία"  την ...βόμβα σχετικά  με το σχεδιαζόμενο  "μέλλον" της ΕΡΤ  και των  εργαζομένων  σε αυτήν,  και εκτός  της καταγγελίας  του Ν. Κορόβηλα και της δικής μας  που ακολούθησε αμέσως μετά( βλ. εδώ) , και των  δεκάδων ιστοσελίδων και μερικών  εφημερίδων που σχολίασαν  αυτές  τις δηλώσεις,  ακόμα  δεν υπάρχει το παραμικρό  σημάδι  δήλωσης στήριξης  των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ  απο τα σωματεία τους και τις ομοσπονδίες  τους  με αντιπροσωπευτικώτερες  την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.

o tempora o mores 
(αφιερωμένο  ειδικά  σε εκείνους  που  βιάστηκαν,  αν και ξένοι υποτίθεται ιδεολογικά, να "συστρατευθούν στην κοινή αντίληψη" με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου