ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού - Περιοδεία στο Ραδιομέγαρο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές


Κάλεσμα σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να ξεδιπλωθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, για να μπουν εμπόδια στην επίθεση που θα κλιμακωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης.
Κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν στο Ραδιομέγαρο, την περασμένη Παρασκευή, συζήτησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τις ανησυχίες του, αλλά και για τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, τις θέσεις του, τις πολιτικές εξελίξεις.

Απαντώντας στο φόβο που καλλιεργείται στους εργαζόμενους για το ενδεχόμενο μια κυβερνητική εναλλαγή να φέρει καταστάσεις όπως με το «μαύρο» του 2013, ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και νυν ευρωβουλευτής, υπογράμμισε ότι
η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στήνεται με όρους του 2013, έχει σκοπό να κρύψει τη συμφωνία τους στο αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.

Εξήγησε ότι αν κριτήριο ψήφου και δράσης για τους εργαζόμενους γίνει το πλαστό δίλημμα «σκληρή» ΝΔ - «μαλακός» ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα χειροτερέψουν. «Γιατί, "σκληρό" είναι το πλαίσιο λειτουργίας που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, που ενισχύει την ιδιωτικοοικονομική της λειτουργία».

Οπως παραδέχτηκαν άλλωστε οι εργαζόμενοι, «ήδη υπάρχουν εργολάβοι, μεικτές παραγωγές, συμβασιούχοι, παραχωρήσεις έργου», δηλαδή η ιδιωτικοποίηση «τρέχει». Ο Κ. Παπαδάκης ανέδειξε ότι αυτό το έδαφος που στρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης του προσωπικού και του έργου του, θα αξιοποιηθεί και από την επόμενη κυβέρνηση για να δυναμώσει η επιχειρηματική λειτουργία στο όνομα της «ανάπτυξης», της ενίσχυσης της «αγοράς». Αυτό είναι που θα φέρει την ανασφάλεια, θα γενικεύσει τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο κ.ο.κ.

Οπως είπε, ο σκληρός αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο «μαύρο» δεν δόθηκε για να υπάρχει αυτό το καθεστώς στην ΕΡΤ. Γι' αυτό, πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία, με επίκεντρο τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς.

«Μπορεί να αλλάξει αυτή η πορεία;» ρωτούσαν οι εργαζόμενοι, για να πάρουν την απάντηση από το κλιμάκιο του Κόμματος: «Χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική. Αλλιώς, θα υποταχθούμε σε ένα πλαίσιο που προωθείται από την ΕΕ και επιβάλλει διαρκή αβεβαιότητα, που λέει ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αλλάζει 7 κι 8 επαγγέλματα στη ζωή του. Σε λίγο θα αποφασίσουν ότι είναι π.χ. "παρωχημένο" να εργάζονται μόνιμοι εργαζόμενοι στο λογιστήριο της ΕΡΤ, τις προμήθειες κ.ά. Και θα τα παραδώσουν κι αυτά σε ιδιώτες, κάτι που ήδη γίνεται σε άλλες υπηρεσίες.

Απέναντι σε αυτό το πλαίσιο, που συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ήδη εφαρμόζουν, πρέπει να δυναμώσει η πάλη. Και μόνο ένα ΚΚΕ ισχυρό θα δώσει δύναμη σε αυτόν τον αγώνα».

Στη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης πόσο κάλπικο είναι να σηκώνει την «αντιφασιστική σημαία» ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τι το προοδευτικό έχει η συμμαχία με τον Τραμπ, που ο πρωθυπουργός λέει ότι έχουν κοινές αξίες; Οι υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ; Οι φωτογραφίσεις με τους χρυσαυγίτες, η καθυστέρηση της δίκης; Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί την πολιτική που θρέφει την ακροδεξιά, γι' αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία να παριστάνει ότι δίνει μάχη ενάντια στην ακροδεξιά», ανέφεραν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι η πιο δυνατή απάντηση θα είναι να γκρεμιστούν οι φασίστες από την τρίτη θέση, να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στις εκλογές.

«Χρειάζεται επαγρύπνηση, ετοιμότητα για να δοθούν αγώνες, να μην επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον κατήφορο», σημείωσε ο Μ. Ανδρουλιδάκης, καλώντας σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, αναδεικνύοντας ότι οι εκλεγμένοι του Κόμματος από όποιο πόστο, όπως οι κομμουνιστές δήμαρχοι, είναι οι πιο συνεπείς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων.

πηγη:rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου