ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Οταν ο εκδότης της Athens Voice μιλούσε για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τον "μεταρρυθμιστή" Σαμαρά

Πριν απο 73 μήνες ο εκδότης της "περιβόητης" Athens Voice κ. Φώτης Γεωργελές σε συνέντευξή του   απαντώντας στις "καίριες"  για την εποχή   ερωτήσεις  του δημοσιογράφου  του www.oneman.gr  τόνιζε για την ΕΡΤ και τα MME :

"...Πόση (δημόσια ή ιδιωτική) τηλεόραση χρειαζόμαστε πια; Για να το θέσω γενικότερα, πόσα media χρειαζόμαστε πια ως έθνος;

"Πολύ λιγότερα απ' αυτά που έχουμε. Τα ΜΜΕ ήταν ακόμα μια φούσκα της εποχής του κρατικού δανεισμού, στενά συνδεδεμένη με την πολιτική φούσκα. Χιλιάδες media σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, που στόχο είχαν μόνο τη διανομή κρατικού χρήματος.

Όσον αφορά τα από το Δημόσιο σιτιζόμενα media – κρατικά, δημοτικά, κομματικά, της Βουλής, εκκλησιαστικά, σε εποχή ύφεσης, ανεργίας και περικοπών συντάξεων, είναι απλώς σκάνδαλο".

Και κάπου εδώ χρειάζεται το σχόλιό σας για όσα έγιναν και γίνονται με την ΕΡΤ.

"Με την ΕΡΤ, επαναλήφθηκε το ίδιο έργο. Όταν ο Μόσιαλος ως αρμόδιος υπουργός έφτιαξε μια επιτροπή που κατέληξε στο σχέδιο εξορθολογισμού και μείωσης της ΕΡΤ, όλοι σύσσωμοι κόντεψαν να τον λιντσάρουν. Ο τωρινός μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός, πρώτος πρώτος. Οι εργαζόμενοι το ίδιο. Το κόμμα του επίσης..."

Μετά απο δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2015  ο αρθρογράφος της Athens Voice Nίκος Μηλαπίδης, σχολίάζοντας το νομοσχέδιο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ  μεταξύ άλλων  ομολογούσε  ότι :

"...Ο “ξαφνικός θάνατος” ΕΡΤ από τον κ. Σαμαρά μόνο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στο χώρο των ΜΜΕ δεν ήταν..."

Ίσως ήταν  η  τελευταία φορά  που τους ξέφυγε  μια  τέτοια θέση η οποία, όπως αποδεικνύεται  και απο μεταγενέστερα  άρθρα και αναδημοσιεύσεις συλλογών  twits  απο "επιφανείς  πολιτικούς,"  βρίσκεται σε πλήρη  αντίθεση  με την άποψη του  εκδότη της εφημερίδας, για τον οποίο εύστοχα γράφει  στο προχθεσινό του άρθρο  στο e-tetradio.gr ο Δ. Κανελόπουλος :

"...Τα τελευταία χρόνια πλησίασε επικίνδυνα προς τον Κωστόπουλο. Οχι στη δημοσιογραφία του κώλ... στην οποία έδινε ρέστα ο Κωστόπουλος, δεν θα μπορούσε άλλωστε, δεν είναι το στυλ του Γεωργελέ, αλλά άρχιζε να του μοιάζει όλο και περισσότερο. Στον πυρήνα της δημοσιογραφίας που έκανε. 
Τον έφτασε πλέον... Οχι τόσο για το άθλιο σχόλιο που μπήκε στην Athens Voice και τους κράζει όλη (μα όλη!) η Ελλάδα, όσο για την απάντησή του, τη δήθεν συγγνώμη (η απάντηση χρεώνεται σε αυτόν, όχι το σχόλιο). Και τις υπόλοιπες επιθετικές αναρτήσεις τους ενάντια σε όσους τους έκαναν κριτική. 
Ο Φώτης Γεωργελές έγινε Πέτρος Κωστόπουλος. Δεν ξέρω σε πόσα, ακόμα, αλλά στην ψευτομαγκιάσίγουρα... Ειδάλλως θα είχε ζητήσει ως εκδότης μία καθαρή συγγνώμη100%, χωρίς υπεκφυγές. Δεν το έκανε και αδικεί πρώτα απ΄ όλα τον εαυτό του και την πορεία του. 
«Οποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει» είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις..."
 Οι θέσεις του Γεωργελέ  για τις "μεταρρυθμίσεις"  και την ΕΡΤ  έχουν διατυπωθεί  απο τον ίδιο δεκάδες  φορές,πότε δεξιότερα του Σαμαρά και πότε προς το "κέντρο" των δορυφόρων του (και νυν διαδόχων), έχοντας  όμως πάντα ως πυρήνα το γνωστό κήρυγμα του νεοφιλελευθερισμού
.Μερικές απο αυτές τις θέσεις μπορείτε να διαβάσετε σε άρθρο του της 23/6/2013 εδώ στο οποίο επικρίνει τον "μεταρρυθμιστή"  Σαμαρά (εδώ  βάζει  εισαγωγικά)  όχι  για αυτά  που έκανε  αλλά  για το πως  τα έκανε , κατηγορώντας τον επι της ουσίας  ότι  έτσι  ακύρωσε  την πραγματική  αξία  των ...μεταρρυθμίσεων.Διαβάζοντας προσεκτικά  αυτό το κείμενο  είναι σα να διαβάζεις  ένα κείμενο της  Ξαφά   προσαρμοσμένο  κατάλληλα  ώστε  να "καταπίνεται" εύκολα  απο τον εθελούσια και μονίμως "ανυποψίαστο"  ψηφοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου