ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΑΡΠΕ ΕΡΤ: Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό στην ΕΡΤ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  πρόσφατη απόφαση   της επιτροπής του άρθρου 15 που βγήκε πριν από  λίγες ημέρες, αποτελεί κόλαφο εργοδοτικής αυθαιρεσίας διότι,    αντί να  αναγνωρίσει το δικαίωμα στην ΠΟΣΠΕΡΤ να υπογράφει τις συλλογικές  συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους (όπως γινόταν για πολλά χρόνια),
εκχωρεί αυτό το δικαίωμα στην μειοψηφική πλην όμως φιλοεργοδοτική   ΕΕΕ
και σε όσους συντάχθηκαν μαζί της.

Αυτή η κίνηση των κρατικών μηχανισμών είναι μια ευθεία παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά των Συνδικάτων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τον συνδικαλισμό που ενοχλεί. 
Πριν λίγους μήνες στην COSCO τα αφεντικά με την στήριξη των βουλευτών της Ν.Δ. και την ανοχή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στη δημιουργία ενός «νέου σωματείου» για να στερήσουν τη δύναμη από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που έκανε τη μεγάλη απεργία πριν από ένα χρόνο και κέρδισε τα ΒΑΕ για τους Λιμενεργάτες. 
Αυτό το σωματείο αναγνώρισαν τα δικαστήρια ως «αντιπροσωπευτικό» και υπέγραψαν οι εργοδότες μαζί του μια σύμβαση που κυριολεκτικά ξεπουλάει όλα τα δικαιώματα των λιμενεργατών στα αφεντικά της COSCO.

Το ίδιο προσπαθούν τώρα στην ΕΡΤ, με τη σθεναρή στήριξη του ΣΕΒ, βάζοντας μπροστά το «σωματείο» της ΕΕΕ και τους «χρήσιμους ηλίθιους» που την ακολουθούν. Είναι κομμάτι των εργοδοτικών και κρατικών παρεμβάσεων στα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια. Στο ΕΚΑ διόρισαν διοίκηση πριν από δύο χρόνια, στην ΓΣΕΕ με αφορμή την χυδαία στάση της ηγεσίας της επίσης διόρισαν διοίκηση, τώρα ήρθε και η σειρά της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕΕ από την ημέρα της δημιουργίας της, είχε ένα μοναδικό στόχο: Με πρόσχημα «τον συγκεντρωτισμό του Καλφαγιάννη» να μετατραπεί σε Δούρειο ίππο, προκειμένου να χτυπήσει το συνδικαλισμό στην ΕΡΤ. Το συνδικαλιστικό κίνημα που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν προσπάθησαν το 2013 να ρίξουν μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην συνέχεια όταν προσπάθησαν να μας σιγήσουν.

Δεν τα κατάφεραν. Κερδίσαμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τα τελευταία χρόνια δίνουμε μάχες για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια. Άλλοτε πετυχημένες, όπως για παράδειγμα το
πέταγμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έξω από τις τηλεοπτικές συχνότητες άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Όμως πάντοτε παλεύοντας συλλογικά, συντεταγμένα με τα συνδικάτα μας, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Αυτό είναι που προσπαθούν να σπάσουν και όχι «τον συγκεντρωτισμό του Καλφαγιάννη».

Τώρα που η νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει ανακοινώσει ένα μεγάλο γύρο επιθέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, είναι απαραίτητο για την κυβέρνηση της δεξιάς και το κράτος, αλλά και τις δυνάμεις της συναινετικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχουν αντιστάσεις από τη μεριά των εργαζόμενων της ΕΡΤ, γι’ αυτό επελέγη η χρονική στιγμή να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Όσες αποφάσεις κι να βγάλουν από τους κρατικούς θεσμούς, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας και στους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε γιατί ξέρουμε ότι η δύναμη είναι στη συλλογικότητα μας και στην οργάνωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου