"... Η κυβέρνηση αυτή, όπως και η προηγούμενη, έχει εντελώς μονομερή προσέγγιση του ραδιοτηλεοπτικού πλουραλισμού, τον οποίο επιτάσσει το άρθρο 15 του Συντάγματος (με αρμόδιο όργανο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης).
Το μόνο πρόβλημά της ήταν, έως τις εκλογές, η ΕΡΤ.
Δικαιολογημένα βέβαια, διότι εκεί κυριαρχούσε πράγματι, κατά παράβαση του Συντάγματος, μια κραυγαλέα κυβερνητική προπαγάνδα.
Ωστόσο, ούτε έβγαζε ούτε βγάζει μιλιά για την προπαγανδιστική υστερία, υπέρ της ΝΔ, πολλών ιδιωτικών σταθμών, που είναι επίσης ευθέως αντισυνταγματική.
Ερωτάται λοιπόν: τι θα κάνει τώρα ως προς τις πολλαπλές αυτές παραβιάσεις του Συντάγματος;
Θα τολμήσει, πρώτον,
να καθιερώσει συναινετική εκλογή της ηγεσίας της ΕΡΤ –είτε από τα 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής (όπως με τις Ανεξάρτητες Αρχές) είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (όπως στη Γαλλία)– ή θα αρκεσθεί να τοποθετήσει μια φίλα προσκείμενη διοίκηση, που θα τηρεί απλώς τα προσχήματα;
Θα κάνει κάτι αντίστοιχο (3/5), με το ΑΠΕ;
Θα αλλάξει την νομοθεσία για τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ώστε να υποχρεωθεί επιτέλους το ΕΣΡ να βγει από την προκλητική απραξία του και να επιβάλει κανόνες πολυφωνίας και αμεροληψίας, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα;..."
(Απόσπασμα απο το άρθρο του Γ. Σωτηρέλη "Θα σεβασθεί το Σύνταγμα η νέα κυβέρνηση; ".Ολόκληρο το άρθρο στο anoixtoparathyro.gr/ .Δημοσιεύθηκε στα «Νέα – Σαββατοκύριακο», 20.7.2019)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου