ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τ. Θεοδωρικάκος: Συζήτηση για πλήρη καθιέρωση της σταδιακής προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο (video)



“Έχουν έλθει οι μέρες που η χώρα σταδιακά θα επανέλθει στην κανονικότητα. Πετύχαμε με την πειθαρχία να έχουμε μικρές απώλειες. Ο κορονοϊός θα συνεχίζει να είναι εδώ και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα αποστασιοποίησης” είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και προανήγγειλε την “ψηφιακή υπογραφή” στα υπουργεία, καθώς και την εξέταση της πλήρους καθιέρωσης της σταδιακής εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Για τα σχολεία και τις άδειες ειδικού σκοπού είπε πως αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για να γίνει και η ανάλογη οργάνωση.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η ανθρωπότητα θα πληγεί από υφεσιακά κύματα στην οικονομία . Η απάντηση θα πρέπει να είναι εθνική και ευρωπαϊκή” είπε ο υπουργός και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να συμβάλει “χωρίς επιστροφή σε παλαιοκομματισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις”.

“Η επιστροφή δεν θα είναι στην κανονικότητα που ξέραμε. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κίνδυνους. Πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια όσα εισηγούνται οι ειδικοί” είπε.

Για τα σχολεία είπε πως η συζήτηση δεν έχει καταλήξει. “Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις γιατί αυτό θα συμπαρασύρει και τις άδειες ειδικού σκοπού. Ανάλογα με το τι θα γίνει στα σχολεία πρέπει να δούμε και πώς θα οργανωθεί η ζωή αυτών των ανθρώπων”, σημείωσε.

Για το Δημόσιο είπε πως
ήδη λειτουργεί κανονικά και υπάρχει προετοιμασία ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του με περιορισμένες μεταβολές καθώς ήδη εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εργασία. «Έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλεργασία. Εντός του Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία η “ψηφιακή υπογραφή” που θα δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την ιεραρχία των υπουργείων να υπογράφουν ψηφιακά, κάτι που θα απαλλάξει από γραφειοκρατία και από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας σε έναν χώρο» είπε.

Παράλληλα έκανε λόγο για σημαντική πιθανότητα πλήρους καθιέρωσης της σταδιακής εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και στα γραφεία και στα μέσα μεταφοράς.

Τέλος, είπε πως δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης σχεδιασμός για μείωση των μισθών του Δημοσίου τομέα.
Πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου