ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο – 14ο ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ Π.Δ 164


                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                   
Αγ. Παρασκευή  2 /11/2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο – 14ο ΜΙΣΘΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΤΟΥ Π.Δ 164

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΠΟΣΠΕΡΤ πιστή πάντα στον  διεκδικητικό υπερ των εργαζομένων  ρόλο της , δίνει διαρκώς αγώνες  ακόμα  και πρίν  αναδυθούν  στην επιφάνεια  τα θέματα ή οι απειλές που αφορούν  στα εργασιακά μας δικαιώματα, ενημερώνοντας  έγκυρα και έγκαιρα  όλους  τους συναδέλφους.

  • 13ος – 14ος μισθός


Πρώιμα κι όχι όψιμα όπως μερικοί, ασχοληθήκαμε και με το ζήτημα  του 13ου – 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων- Πάσχα, επιδ. Άδειας) ,που τις τελευταίες ημέρες έχει έλθει στην επικαιρότητα με πολλούς τρόπους και αρκετή παραπληροφόρηση.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν  σε ότι αφορά  την περίφημη αίτηση για  την  καταβολή αναδρομικών του 13ου  και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας)  από το 2013, τόσο οι νομικοί μας σύμβουλοι , αυτοί δηλαδή που 
με τις γνώσεις και τα επιχειρήματά τους έπεισαν  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά  και όλοι οι οικονομικοί και  νομικοί παράγοντες που ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα , δηλώνουν  κατηγορηματικά ότι αυτή  η αίτηση δεν είναι  κάτι το ουσιώδες ούτε εκείνο  φυσικά που θα καθορίσει    την εξέλιξη  αυτής της διεκδίκησης.

Σε καμία περίπτωση  η αίτηση αυτή  δεν αφορά  τους εργαζόμενους  στην ΕΡΤ (αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον στενό δημόσιο τομέα).

Η αναγνώριση  αυτής  της διεκδίκησης μπορεί να ευδοκιμήσει ΜΟΝΟ  με την κατάθεση  αγωγών τις οποίες μπορούμε να καταθέσουμε  στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κι όχι με κατάθεση μιας αίτησης, η οποία απλώς δίνει παράταση  6 μηνών στην καταληκτική ημερομηνία  παραγραφής  των νομικών  υποχρεώσεων της εναγομένης πολιτείας στους ενάγοντες και τίποτε άλλο (επαναλαμβάνουμε οι αιτήσεις αυτές  δεν είναι ούτε κατ΄ελάχιστο απαραίτητες ή χρήσιμες στους υπαλλήλους της ΕΡΤ)

Όπως πάντα θα κάνουμε αυτό που πρέπει, όπως πρέπει, με την νομική βοήθεια αυτών που πρέπει και κυρίως στο χρόνο που πρέπει, ώστε  να προσδώσουμε  σε αυτή την διεκδίκηση  σοβαρές πιθανότητες νικηφόρας έκβασης, όχι μόνο με  πρωτόδικες αλλά και με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ δικαστικές αποφάσεις, με το μικρότερο δυνατό κόστος  για τους εργαζόμενους.

Πρέπει να σας  θυμίσουμε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κερδίσει  απόφαση του Αρείου Πάγου  σύμφωνα με την οποία  οι δεδικασμένες οφειλές   υπερ των εργαζομένων της ΕΡΤ προσαυξάνονται με επιτόκιο 12%  κι όχι  6% που ισχύει για  όλον  τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ κλπ).

Τονίζουμε  σε αυτό το σημείο ότι οι αγωγές  που όπως είπαμε είναι το ΜΟΝΟ μέσο  για  να διεκδικήσουμε  τα οφειλόμενα κατά το ΣΤΕ δώρα και επιδόματα, είναι  μια νομική υπηρεσία που έχει  κόστος και που  θα πρέπει να καλύπτει  όλες τις φάσεις του δικαστικού αγώνα , χωρίς «ψιλά γράμματα» στις συμβάσεις ανάθεσης , ώστε  να είμαστε σίγουροι πως δεν  θα υπάρξουν  περιπτώσεις σαν κι αυτές που βίωσαν  το 2013  μερικοί συνάδελφοί μας , όπου  είτε δεν είχαν  την  νομική κάλυψη  που  νόμιζαν, είτε  δεν έδωσαν  ιδιαίτερη σημασία  στον βασικό κανόνα  που λέει ότι «όποιος δεν πληρώνει στην είσοδο πληρώνει σίγουρα στην …έξοδο (όποια κι αν είναι αυτή)». 
Προσοχή  λοιπόν σε όσους  σας τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας συναδέλφων του Π.Δ 164


Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ήταν εκείνη  που με αγώνες κατάφερε το ακατόρθωτο, να αρθεί  δηλαδή μια αδικία  15 χρόνων και να αναγνωρισθεί  ΟΛΗ  η προϋπηρεσία ΟΛΩΝ  των συναδέλφων που είχαν  προσληφθεί με το Π.Δ 164.Και ενώ τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα  φάνηκαν χειροπιαστά, κάποιοι με υστεροβουλία διαστρέφουν  την πραγματικότητα.

Είναι αυτοί οι   μικρόψυχοι  σαλταδόροι του απεργοσπαστικού – διασπαστικού συνδικαλισμού, που μαζί με κάποιους ξεπεσμένους διευθυντές άσκησαν  παρασκηνιακά και υπόγεια πιέσεις προκειμένου να ακυρωθεί  από το υπουργείο  αυτή  η δίκαιη  απόφαση, γεγονός  που αποτρέψαμε  την τελευταία στιγμή με  σκληρό  αγώνα  και έτσι φτάσαμε  στο σήμερα  όπου  ήδη έχουν αρχίσει και καταβάλλονται  αναδρομικά στους συναδέλφους μας  τα οφειλόμενα  από αυτήν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Νομίζουν οι ανόητοι, ότι οι συνάδελφοι του Π.Δ 164 έχουν ξεχάσει ποιοι τους πρόδωσαν και τους άφησαν στην τύχη τους, ποιοί υπονόμευσαν  την δίκαιη διεκδίκησή τους προβάλλοντας  το προσωπικό τους συμφέρον και την εκπλήρωση  των ιδιοτελών τους σκοπών και σκοπιμοτήτων. Οι συνάδελφοί μας δεν είναι λωτοφάγοι ούτε  ξεχνούν  και όπως  φαίνεται  γυρνούν  την πλάτη σε όλους  αυτούς  τους όψιμα  ενδιαφερόμενους υποκριτές.

Δώσαμε   αυτόν  τον σκληρό αγώνα όχι  για  μερικούς αλλά για όλους  τους συναδέλφους  του ΠΔ 164 και πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η μόνη  που μπορεί να  τον ολοκληρώσει  διεκδικώντας  με επιτυχία την άμεση ένταξη και  των  καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, που είναι ένα από τα βασικά  αιτήματα  των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, όπως αναφέρουμε στις ανακοινώσεις μας της 22/10/2018 και 29/10/2018.

Διεκδικώντας  πετύχαμε να υπάρξει δέσμευση της διοίκησης (κι όχι απλά  «ενημέρωση» κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα) ότι θα λυθεί  σύντομα το θέμα  που αφορά  στις καλλιτεχνικές ειδικότητες, και ότι  σε κάθε περίπτωση  ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι του Π.Δ 164, δεν  θα χάσουν ούτε  δεκάρα  από τα οφειλόμενα αναδρομικά που δικαιούνται  ακόμα και αν σε κάποιους  υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην καταβολή.

Όμως επειδή οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται και πράξεις, γι αυτό περιλάβαμε στα θεμελιώδη αιτήματα  των απεργιακών μας κινητοποιήσεων  και αυτό χωρίς να πετάμε  «φωτοβολίδες»,χωρίς  άσκοπο θόρυβο και …κραυγές  για δημιουργία μόνο εντυπώσεων αλλά και   βλαπτικών ανασταλτικών «έξωθεν» παρεμβάσεων. 
Δεν κάνουμε δηλαδή αυτό που κάνουν σήμερα  μερικοί πρώην «δηλωσίες» που παρουσιάζονται  σαν  «μετα Χριστόν προφήτες» για να δώσουν μια πλαστή και πρόσκαιρη υπεραξία στον εαυτό τους, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»  για  θέματα που  στο παρελθόν είτε τους άφηναν  αδιάφορους, είτε τους εξόργιζαν  αφού έβλεπαν σε κάθε επιτυχία της ΠΟΣΠΕΡΤ την δική τους  αποτυχία.

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι, η διαρκής στήριξή σας  στο προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ και η αμέριστη εμπιστοσύνη  που μας δείχνετε, μας δίνει  δύναμη  στον δύσκολο αγώνα  της υπεράσπισης  της αξιοπρέπειας, της ισονομίας, της  σταθερότητας στην εργασία, της διεκδίκησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας  που είναι οι προϋποθέσεις  για να θωρακιστεί  η ΕΡΤ και να συνεχίσει  την αναπτυξιακή της πορεία και πρόοδο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου