ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ) - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ 2021 (video)


Η αντιμεταρρύθμιση της ΝΔ μας γυρνά 135 χρόνια πίσω, στο ΣΙΚΑΓΟ, όταν ακόμα οι εργαζόμενοι πάλευαν για την κατάκτηση του 8ωρου.

Με απύθμενο θράσος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ονομάζει το νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει ο Χαστζηδάκης ως «νομοσχέδιο προστασίας της εργασίας», επιχειρώντας να κρύψουν τις δεκάδες καταστροφικές και ολέθριες διατάξεις του, όπως π.χ η αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, οι ελεύθερες, ανεξέλεγκτες και φθηνές απολύσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η περαιτέρω υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και πολλές αλλες τοξικές και θαντηφόρες για την εργατική τάξη νοmoθετικές ...συνταγές.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την θεσμοθέτηση της εκμετάλλευσης, την μείωση των μισθών, την αύξηση της ανεργίας και των εργατικών ατυχημάτων την αποστέρηση του ελεύθερου χρόνου και τη διάλυση της οικογενειακής ζωής των εργαζόμενων.το καίριο χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Ο αγώνας μας για να είναι νικηφόρος, δεν πρέπει να έχει δισταγμούς,συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα.
Χρειάζεται ένταση, σχέδιο και κλιμάκωση, γιατί είναι άλλο πράγμα απλά να διαμαρτύρομαι και να αντιδρώ και εντελώς άλλο να αγωνίζομαι , να αντιστέκομαι διαρκώς με πείσμα, ενότητα και στόχο τη νίκη .

Μόνο με τέτοιου είδους αγώνα θα καταφέρουμε να μην περάσει αυτό το έκτρωμα.
Mε τη ματιά καθαρή και τη γροθιά σφιγμένη θα πετύχουμε την ανατροπή των μισάνθρωπων και αντεργατικών "επιτελικών" τους σχεδίων.

Ακολουθεί το video με την ομιλία του Νίκου Φωτόπουλου στη πανεργατική συγκέντρωση της 10 του Ιούνη 2021 στην Αθήνα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου