ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 6 (ΕΚ ΤΩΝ 10) ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Αν και μέχρι στιγμής  δεν έχει  αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  της ΕΣΗΕΑ η απόφαση,σύμφωνα  με  δημοσιεύματα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό  όργανο της ΕΣΗΕΑ  αποφάσισε  σύμφωνα με το καταστατικό την διαγραφή  των 6 δημοσιογράφων  του ΣΚΑΪ επειδή δεν συμμετείχαν στην τελευταία 48ωρη απεργία του κλάδου για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η "διαρροή"  πρός τον τύπο ότι  δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  της ΕΣΗΕΑ η  παραπάνω απόφαση, επειδή προέρχεται απο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο κι όχι απο το δευτεροβάθμιο το οποίο θα την επανεξετάσει κατόπιν της υποβολής  ενός πανομοιότυπου υπομνήματος εκ μέρους και των 10 εγκαλουμένων (Νίκος Φιλιππίδης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιάννης Πιτταράς, Δημήτρης Οικονόμου, Γιάννης Ντσούνος, Χρήστος Κούτρας, Άννα Μπουσδούκου, Μαρία Αναστασοπούλου, Μάρκος Δεϊμέζης και Εύα Αντωνοπούλου).

Αν κάποιος  μπεί στην ιστοδελίδα  της ΕΣΗΕΑ  και αναζητήσει τις  αποφάσεις  των πειθαρχικών  της οργάνων, θα δεί  αναρτημένες  ουκ ολίγες αποφάσεις του και του πρωτοβαθμίου  οργάνου, συνεπώς  ο ισχυρισμός  "δεν το αναρτήσαμε γιατί  δεν εξετάστηκε  σε δεύτερο βαθμό" που  διέρρευσε, ακούγεται  μάλλον σαν  φτηνή  δικαιολογία  αυτής της  επιλεκτικής  δημοσίευσης  των αποφάσεων των πειθ. οργάνων της.

Σε ότι αφορά  το "υπόμνημα" και των 10  εγκαλουμένων  δημοσιογράφων  του ΣΚΑΪ, θα μπορούσε  κάποιος να το χαρακτηρίσει  ως  μια  βαρετή  επανάληψη  του  δόγματος  του απεργοσπάστη που εν προκειμένω  παρουσιάζεται  ούτε λίγο ούτε πολύ  ως  "...υποχρέωση του δημοσιογράφου στην ενημέρωση".

Φυσικά  ούτε λόγος  για το δικαίωμα  του δημοσιογράφου (και τώρα πιά  όλων των  κλάδων που εργάζονται στα ΜΜΕ) στην ασφάλιση,τη σύνταξη, την περίθαλψη κλπ την οποία πληρώνει ο εργαζόμενος, καθώς επίσης ούτε λόγος  για  το τι είδους ενημέρωση εξυπηρετήθηκε  το 48ωρο της απεργίας  απο τον συγκεκριμένο σταθμό και τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου