ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Παραχώρηση ραδιοφωνικών συχνοτήτων ζητούν τα δημοτικά ραδιόφωνα


Τις αντιδράσεις των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, που επιμένουν να θεσμοθετηθεί η εξαίρεσή τους από την αδειοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, προσπαθεί να κάμψει η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. 

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς επανέλαβε στη Βουλή ότι ο διαγωνισμός για το ραδιόφωνο δεν έχει καμία σχέση με εκείνον της τηλεόρασης και ότι όλοι οι σταθμοί μπορούν να διεκδικήσουν άδεια, καθώς υπάρχουν πολλές συχνότητες.

Το αγκάθι στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για τους παρόχους δικτύου, ωστόσο, παραμένει.

 Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των δημοτικών σταθμών με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε φάκελος με τις προτάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, που ζητούν να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ. 

Και προτείνουν να παραχωρηθεί θεσμικά από την ΕΕΤΤ ένας δίαυλος περιφερειακής κάλυψης στις μεγάλες πόλεις όπου λειτουργούν δημοτικά ΜΜΕ για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και να απονεμηθεί ένας περιφερειακός δίαυλος σε κάθε περιοχή απονομής για χρήση από την τοπική αυτοδιοίκηση και ενδεχομένως και από άλλους κοινωνικούς φορείς. 

Για την Αττική ειδικότερα προτείνεται να παραχωρήσει η ΕΡΤ έναν δίαυλο για πιλοτική ψηφιακή μετάδοση.

πηγή αναδημοσίευσης:www.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου