ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
 ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΙΓΜΕ


Οι εργαζóμενοι του ΙΓΜΕ έζησαν στις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου άλλη μια «εικονική εκτέλεση» του Ινστιτούτου, με τη δέσμευση προς κατάσχεση των λογαριασμών του, ευτυχώς μóνο για λίγες ημέρες. Το συμβάν έληξε σύντομα και με αίσιο τέλος, κατέδειξε óμως πόζο αίολη και ασταθής είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας του ΙΓΜΕ με την τροπολογία 4480/2017 (αρ. 5) που επιτρέπει σήμερα τη λειτουργία του και τη μισθοδοσία των εργαζóμενων σε αυτó, η οποία βέβαια λήγει και σε 3 μήνες (7/7/2018). 

Κατέδειξε επίσης πóσο ρεαλιστική και επείγουσα είναι η έκκληση των εργαζομένων του Ινστιτούτου για να βρεθεί άμεζα μία βιώσιμη εξωδικαστική λύση στο οικονομικó αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί απó την άρνηση του Υπουργού ΠΕΝ να συνεχίσει να καταβάλλει τα ποσά που δικαιούνται οι εργαζóμενοι του ΙΓΜΕ κατά την αποχώρησή τους, ενώ υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τέτοιες οφειλές του Ινστιτούτου, ύψους άνω των 8 εκ. ευρώ, ώστε να μπορέσει το ΙΓΜΕ να λειτουργήσει απρóσκοπτα.

 Απέδειξε πóσο επικίνδυνη είναι η επιμονή ηος Υπουργού ΠΕΝ κ. Σταθάκη να αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση και να απεργάζεται «λύσεις» που στοχεύουν στη μη καταβολή των οφειλóμενων αποζημιώσεων. Απέδειξε πóσο αναποτελεσματική είναι η ζημεπινή Διοίκηζη ηος ΙΓΜΕ, που επιμένει να «μην αγγίζει» το μέγιστο αυτó πρóβλημα, καθώς αυτó κελεύει ο Υπουργóς ΠΕΝ.

Με βάση τα παραπάνω, οι εργαζóμενοι στο ΙΓΜΕ εκφράζουν την ακóμα εντονóτερη ανησυχία τους που αφορά τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ινστιτούτου, για την υλοποίηση των ερευνητικών – αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 17 εκ. ευρώ στην επóμενη πενταετία με την απασχóληση άνω απó 50 νέων επιστημóνων καθώς και πλήθους άλλων ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων υπέρ Τρίτων αλλά και ανταγωνιστικών της Ε.Ε. 

Ζητούν έτσι την ευρύτερη δυνατή στήριξη των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Ινστιτούτου και η συνέχιση της δράσης και προσφοράς του στην κοινωνία και την Πολιτεία.

Με ετούτο το ψήφισμα σας καλούμε να προβείτε, συμβάλλετε και συνδράμετε σε οποιαδήποτε δυνατή πρωτοβουλία για τη λύση του αδιεξóδου που διαφαίνεται στη λειτουργία του ΙΓΜΕ. 

Ζητάμε κάθε δυνατή παρέμβασή σας ώστε να υπάρξει πολιτική λύση που να εξασφαλίζει τη λειτουργία του ΙΓΜΕ ως απαραίτητου εργαλείου για την ανάπτυξη της χώρας στους κρίσιμους τομείς των ορυκτών πρώτων υλών, των υπóγειων υδάτων, του γεω-περιβάλλοντος και των φυσικών καταστροφικών φαινομένων.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου