ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ


                                                  
                                                      
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                              
  Αγία Παρασκευή    22/ 01 /2019


Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ΠΡΟΧΩΡΑ  ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ  -  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ πιστή στις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ της και του σχεδίου δράσης του Συνεδρίου της για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και την επαναφορά ΟΛΩΝ των κεκτημένων που υπήρχαν πριν το πραξικόπημα του μαύρου, κατάφερε μετά από πολλές και δύσκολες διαπραγματεύσεις και πιέσεις να γίνουν πραγματικότητα αρκετά. Μερικά είναι:
1. Η αναγνώριση μετά από 14 χρόνια ΟΛΗΣ της προϋπηρεσίας ΟΛΩΝ των συναδέλφων του Π.Δ 164/04.
(’Ήδη  πολλοί έχουν εισπράξει τα από 1/1/2018 αναδρομικώς οφειλόμενα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν και στους υπόλοιπους συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.)
2. Η επαναφορά των 7.5 ωρών στο ωράριο εργασίας και η διευθέτηση των συμψηφιστικών ωραρίων στα κέντρα εκπομπής, ενώ στη νέα ΣΣΕ- ΓΚΠ θα καθορισθούν τα ωράρια όσων εργάζονται σε ειδικές συνθήκες.
3. Η καταβολή της μισθοδοσίας ανά δεκαπενθήμερο.
4. Επαναφορά ή βελτιώσεις που αφορούν άδειες τοκετού, τέκνων, εκπαιδευτικές ,αιμοδοτικές, ασθένειες κ.α., σε αργίες και άλλα πολλά που θα συμπεριληφθούν και στην υπό διαμόρφωση θεσμική ΣΣΕ.
5. Υπογραφή τριετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ για το προσωπικό ασφαλείας μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ.
6. Καταφέραμε όχι μόνο να αποτρέψουμε την κατά 65% μείωση του εφάπαξ αλλά και να το αυξήσουμε.
7. Καταφέραμε να συγκρατήσουμε την επικουρική σύνταξη στα σημερινά επίπεδα με ευνοϊκό υπολογισμό., μαζί με τον σύλλογο Συνταξιούχων, καθώς και ένα πλήθος άλλων ενεργειών προς όφελος των εργαζομένων.
Την ώρα όμως που οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ βρίσκονται στην κορύφωσή τους και πριν κατατεθεί κείμενο ( που φυσικά στην τελική του μορφή θα περάσει από την κρίση των μελών της ομοσπονδίας μας), υπάρχουν μερικοί
ανεμοδούρες άφρονες γυρολόγοι αριβίστες του συνδικαλισμού, που όχι μόνο ξέχασαν τι ψήφιζαν στα Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ και τι υπέγραφαν στα εξώδικα προς την εργοδοσία, καλώντας την τότε να υπογράψει τη θεσμική ΣΣΕ ώστε να τεθούν οι βάσεις για την απεμπλοκή μας από το ενιαίο μισθολόγιο και κατόπιν την υπογραφή οικονομικής ΣΣΕ.
Περιφρόνησαν ακόμα και το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο και τις τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων η ομοσπονδία μας ήταν και είναι ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που έχει το δικαίωμα, μπορεί και έχει τη γνώση και την πείρα, να διαπραγματεύεται με τη διοίκηση και να υπογράφει ΣΣΕ.
Προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε διασπαστικές δράσεις, και με σκοπό την «παράκαμψη» της ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσαν την …πρόθεση τους στην διοίκηση να της φέρουν τις «προτάσεις» τους για την ΣΣΕ(σωματείο μουσικών) , ή πίεσαν (ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής) τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου τους (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) να αποδεχθούν αυτή την αθλιότητα. Μια αθλιότητα που επαναφέρει το παρελθόν, όταν εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ είχαν επιχειρήσει μερικοί οι οποίοι εκτός των άλλων δεινών που έφεραν στους εργαζόμενους έχτισαν κατόπιν καριέρες σαν πρωτοπαλίκαρα των πραξικοπηματιών του μαύρου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γρατσίας έχει οριστεί επικεφαλής της νεότευκτης παράταξης Αγωνιστική Προοπτική στα ΗΜΜΕ, η οποία είναι δημιούργημα διασπάσεων στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκπροσωπείται επίσης στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και από τους Κασσιμάτη Γ. και Κλαδευτήρα Α..
Εύκολα λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τι παιχνίδια παίζονται και ακόμα πιο εύκολα μπορεί να δει το δόλο που κρύβεται πίσω από αυτές τις διασπαστικές και υπονομευτικές δράσεις , αφού εκτός των άλλων ο κ. Γρατσίας και ο κ. Κασσιμάτης ήταν οι μόνοι εκ των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες προσκλήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, ήδη από τον Μάϊο του 2018, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ΣΣΕ.
Αυτό όμως που δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, είναι το πώς ο κ.Γρατσίας και ο κ. Κασσιμάτης είναι μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ, υιοθετούν τις προτάσεις και ταυτόχρονα αμφισβητούν αμέσως και εμμέσως τον θεσμικό της ρόλο,. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να «συστρατεύονται» με την ψευδοένωση εργαζομένων ΕΡΤ ( η οποία προτίμησε να ενταχθεί σε μία εξωτερική ομοσπονδία – ΠΟΘΑ), περιφρονώντας την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που εκφράστηκαν στις εκλογές των σωματείων τους και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ εκλέγοντας τους εκπροσώπους τους σε αυτήν, όχι φυσικά ως διακοσμητικά στοιχεία αλλά σαν ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα οδηγήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ.
Ήταν ο κ. Κασσιμάτης που όταν η ΠΟΣΠΕΡΤ πρόσφατα προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις με καίρια θεσμικά αιτήματα (ΚΥΑ, προσλήψεις, αναγνώριση προϋπηρεσίας καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, δεδουλευμένα, υπογραφή ΣΣΕ), δήλωνε σαν πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ότι διαφωνεί με αυτές αφού όπως έλεγε δημόσια «υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις που έχουν λύσει τα θέματα».
Με αυτές τις ενέργειές τους, ξεπέρασαν ακόμα και τη θεμελιώδη αρχή του συνδικαλίζεσθαι, όπως περιγράφεται στον ν.1264/82, ζητώντας από τη διοίκηση να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα κρύβονται πίσω από κίβδηλες και ανέξοδες υποσχέσεις, παραπλανώντας εν γνώσει τους τους εργαζόμενους, αφού όλοι ξέρουν αποδεδειγμένα ότι μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε και έχει καταθέσει προτάσεις.
Εξάλλου η Διοίκηση που γνωρίζει την νομοθεσία και υποχρεούται στη τήρηση των θεσμικών διακριτών ρόλων τους τόνισε ότι η υπογραφή ΣΣΕ θα γίνει μεταξύ ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ .
Καταγγέλλουμε δημόσια αυτές τις δόλιες υποκριτικές και διασπαστικές  δράσεις, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα , ότι κάθε επίθεση και κάθε αθλιότητα εναντίον της ομοσπονδίας μας θα αποτύχει όπως απέτυχε και στο παρελθόν, όταν κάποιοι με τα ίδια ψεύδη, τις ίδιες παραπλανήσεις και παρόμοιες τακτικές και δράσεις προσπάθησαν να σαμποτάρουν το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αυτό που κατάφεραν τότε ήταν να προκαλέσουν την κατακραυγή των εργαζομένων που έχασαν εξαιτίας τους μια ΣΣΕ, αλλά και τις τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες αναγνωρίζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ ως η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που μπορεί και δικαιούται να διαπραγματεύεται με τη διοίκηση και να υπογράφει ΣΣΕ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ πριν ακόμα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ το 2015, αποδεικνύοντας και στην πράξη τον δημοκρατικό της χαρακτήρα, κάλεσε όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν σε ένα ενωτικό προσωρινό Δ.Σ και μέχρι τις εκλογές χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Όλοι τότε ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτό το ενωτικό κάλεσμα εκτός από λίγους που προτίμησαν να πάρουν τον δρόμο της ιδιοτέλειας και της αλαζονείας.
Στο πρόσφατο συνέδριο της ομοσπονδίας, με δημοκρατικό τρόπο και διαδικασίες ο καθένας μας κρίθηκε και κατατάχθηκε εκεί που του άξιζε. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, δηλαδή των εκλεγμένων εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων, μας εμπιστεύτηκε για να επιτελέσουμε το δύσκολο έργο της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους για σταθερή δουλειά με ισονομία στο παρόν και στο μέλλον και φυσικά την διαπραγμάτευση και την υπογραφή ΣΣΕ.
Υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης που προτείναμε με τεράστια πλειοψηφία, όπως βέβαια και ο διοικητικός απολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός – προϋπολογισμός ομόφωνα.
Συνάδελφοι,
τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Η ΠΟΣΠΕΡΤ όμως είναι θεσμός και θα τον διαφυλάξουμε με όλη μας την ψυχή γιατί ήταν , είναι και θα είναι ο ισχυρός συνεκτικός συνδικαλιστικός δεσμός , που μας ενώνει και μας οδηγεί πάντα σε νίκες, όπως αυτή της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ μετά από έναν δίχρονο ανένδοτο και παγκόσμια μοναδικό αγώνα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα σε παιχνίδι εξουσίας και τους εργαζόμενους σε όμηρους της ιδιοτέλειας μερικών μωροφιλόδοξων γυρολόγων, που σπαταλούν το χρόνο τους όχι σε ωφέλιμο για τον εργαζόμενο συνδικαλιστικό έργο, αλλά σε αυτό που ξέρουν καλύτερα δηλαδή στην παραπλάνηση και τη λασπολογία.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει ενωτικά τον αγώνα της , σε πείσμα όλων όσων κατά καιρούς προσπαθούν για το αντίθετο , αποκαλύπτοντας την υποκρισία εκείνων των προβατόσχημων λύκων που προσπαθούν να διασπάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να διχάσουν τους εργαζόμενους.

Το ψέμα μπορεί να έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή και πάντα κερδίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου