ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Βραζιλια: Πογκρόμ απολύσεων προκειμένου να "εκκαθαρισθεί" το Δημόσιο από "τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες" - Ανατριχιαστικές οι ομοιότητες με τη ρητορική του Μητσοτάκη, Βορίδη , Άδωνη κ.α


Να απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους, προκειμένου να “εκκαθαρίσει” το Δημόσιο από “τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες”, σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση του εθνικιστή προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Δεν έχει κανένα νόημα να διατηρήσουμε σε μια κυβέρνηση με ένα προφίλ σαν το δικό μας, ανθρώπους που προασπίζονται μια άλλη λογική, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Όνιξ Λορενζόνι, μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη (3.1.2019).

“Έχουμε το θάρρος να κάνουμε αυτό που έλειψε από την προηγούμενη κυβέρνηση, να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το σπίτι μας από την αρχή”, επέμεινε.
 (περισσότερα στο newsit.gr)

...Η σύγκριση των παραπάνω δηλώσεων με τις αντίστοιχες του κ. Μητσοτάκη αλλά και στελεχών του όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την ακροδεξιά κατρακύλα της άλλοτε κεντροδεξιάς ΝΔ.

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους
θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές», έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ο Μάκης Βορίδης.

«Να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γι’ αυτά που κάνει αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει», είχε πει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος, σε μια προσπάθεια να απονομιμοποιήσει τις ιδέες της Αριστεράς, κάτι που γινόταν ευρέως σε άλλες σκοτεινές εποχές, όταν το φρόνημα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διωγμών.

«Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ηττηθεί (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) κατά κράτος στις επόμενες εκλογές και να αναλάβει με ορμή η παράταξή μας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου», είχε τονίσει σε άλλο σημείο, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τι εννοεί με το «ό,τι χρειάζεται».

Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συνταγή: «Κάντο όπως ο Μπολσονάρου»…



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου