ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ :ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


                                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       
Αγ. Παρασκευή 22/10/2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΣΤΙΣ 24/10/2019, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση   με τον  δήθεν «αναπτυξιακό νόμο», ανοίγει την πίσω πόρτα  για  να ξαναμπούν  οι αντεργατικές και αντιλαϊκές   επιταγές  του 2ου μνημονίου,  εξυπηρετώντας   την οικονομική και μιντιακή ολιγαρχία , απεσταλμένοι της οποίας   σήμερα  είναι μεταξύ των «αρίστων»  του  …επιτελικού κράτους .

Αν σήμερα  δεν αντιδράσουμε  τότε 
σύντομα  θα δούμε  να καταπατώνται βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα, να καταργούνται ΣΣΕ, να ιδρύονται «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» και να διαβρώνονται τα θεμέλια  του ελεύθερου συνδικαλισμού, και τον «επιχειρηματία» - εργοδότη,  να μπορεί  να  …αυτοελέγχεται και να …αυτοπροσδιορίζει   τη  θέση  του  ως προς το αν,πως και πότε θα είναι υποκείμενος  των  υφιστάμενων νόμων.

Γράφουν στα παλιά τους παπούτσια ακόμα και το Σύνταγμα π.χ τα άρθρα 4 παρ.1 και 14 παρ. 9, καταργώντας επι της ουσίας (άρθρο 158) κάθε δυνατότητα ελέγχου  του κράτους  σε ότι αφορά  τη διαφάνεια  και  την αποτροπή  της  εισροής  «μαύρου χρήματος»  μέσω  …επενδύσεων  σε  επιχειρήσεις των  ΜΜΕ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει αυτές τις οργουελικού τύπου  μεθοδεύσεις  της κυβέρνησης, που δυναμιτίζουν  τις εργασιακές  σχέσεις, το παρόν - μέλλον και των εργαζόμενων στα ΜΜΕ (οι απλήρωτοι του MEGA και του ΒΗΜΑ FM ακόμα περιμένουν), αλλά και αυτό το  ίδιο  το πολίτευμα της Δημοκρατίας  και καλεί  όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν με  πείσμα και ελπίδα  στο συλλαλητήριο  του ΕΚΑ  στις  24/10/2019  (ώρα 17.00 Πλ. Συντάγματος).
          



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου