ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ


Δεν ξέρουμε  αν το να γίνεσαι φτηνή απομίμηση  μιας  ρητορικής  που  εκπορεύεται απο τους υπονόμους της ακροδεξιάς δημοσιογραφικής  κουλτούρας και έκφρασης, είναι χειρότερο  απο το να  θέτεις το σωματείο σου στην υπηρεσία  των  "επιτελικών"  μιας κυβέρνησης, που  θεωρεί ακόμα και σήμερα  το "μαύρο"  στην ΕΡΤ  ως "σοβαρή  μεταρρύθμιση" η οποία  απλώς  έπρεπε να γίνει  με  περισσότερο "τακτ", και που ακόμα και δια των διορισμένων της διοίκησης ...γνωστοποιεί ότι  η "ανάπτυξη" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα επιτευχθεί μέσω της συρρίκνωσης δομών και δραστηριοτήτων της  και της εκχώρησης  ακόμα περισσότερων λειτουργιών σε εργολάβους, με ότι κι αν σημαίνει αυτό για το μέλλον των εργαζομένων.

Οι  εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού για άλλη μια φορά  μετά τις τελευταίες εκλογές, ταυτίζονται με την  διοίκηση κατηγορώντας  την ΠΟΣΠΕΡΤ  ότι  σπέρνει δήθεν  τον πανικό λέγοντας ψέματα ή αναπαράγοντας "φήμες". 

Κρύβουν  ότι ακόμα και η  διοίκηση  επι 15 ημέρες δεν  διέψευσε  την πρώτη
ανακοίνωσή  της ομοσπονδίας μας, όπως ότι και στο χθεσινό δελτίο τύπου της, το οποίο επικαλούνται , αποφεύγει να δηλώσει  ευθέως ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ λέει  ψέματα και πως  ο νομικός  εκπρόσωπός τους  δεν ανέφερε ποτέ ενώπιον του δικαστηρίου  ότι  υπάρχει  πρόθεση  να καταργηθεί η ΚΥΑ και τη θέση της να πάρει μια άλλη.

Εφόσον δεν υπάρχει σαφής διάψευση εκ μέρους της διοίκησης  ούτε ως προς τι είπαν οι κ. Γαμπρίτσος και Ζούλας , ούτε ως προς τη δήλωση - βόμβα του εντολοδόχου τους νομικού εκπροσώπου, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς  ποιός λέει ψέματα και ποιός  ευθύνεται για την εύλογη ανησυχία  που προκλήθηκε  στους εργαζόμενους.

Είναι προφανές  ότι πανικοβλήθηκαν  επειδή δεν κρύψαμε  αυτά  που είπαν ενώπιον όλου σχεδόν του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ  οι κ. Γαμπρίτσος και Ζούλας δηλώνοντας ευθέως και ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να αναβληθεί  η εξαγγελθείσα εφαρμογή της , και ενημερώσαμε  έγκαιρα  τους συναδέλφους μας για τη δήλωση- βόμβα  του  εντεταλμένου της διοίκησης  νομικού εκπροσώπου  ενώπιον  του δικαστηριο.

Κρύβουν  επιμελώς ότι την ίδια στιγμή που δήθεν  υπεραμύνονται της ΚΥΑ , μαζί με  πρωτοκλασάτα  στελέχη  της σημερινής ΕΡΤ της ΔΤ και παλιοί σύμβουλοι του Καψή, έχουν συνυπογράψει  αίτηση ασφαλιστικών  μέτρων για αναστολή   της εφαρμογής της ΚΥΑ και προσφυγή εναντίον της.

Και μην βιαστούν να μας  πουν  ότι  στρέφονται δήθεν εναντίον των αδικιών  που βλάπτουν κάποιους , διότι  εναντίον  των ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ αδικιών στράφηκε πρώτη η ΠΟΣΠΕΡΤ , με μία όμως ουσιώδη διαφορά:
 η ομοσπονδία μας νοιάζεται για το συμφέρον ΟΛΩΝ   και γι αυτό απαιτεί  τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ της εφαρμογής  της ΚΥΑ  και την επίλυση στην πορεία της  των όποιων αντικειμενικών αδικιών επηρεάζουν κάποιους,  σε καμία περίπτωση όμως  την αναστολή της  μέχρι την εκδίκαση  στο ΣΤΕ,  γεγονός που  θα προκαλέσει επι της ουσίας την ακύρωσή της, αφού η σχετική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου  και εφ όσον δεν υπάρξουν αναβολές, θα βγεί μετά απο χρόνια.

Ποιοί είναι τα δεκανίκια των επιτελικών της σημερινής εξουσίας;

Είναι αυτοί  που  πρίν  λίγους μήνες  κατηγορούσαν  την ΠΟΣΠΕΡΤ  ότι  δήθεν ευθύνεται  για την καθυστέρηση της εφαρμογής  της ΚΥΑ.

Είναι αυτοί που  έριχναν τόνους λάσπης προσπαθώντας  να σπάσουν  την απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ  η οποία εξανάγκασε στο "παρά πέντε" την προηγούμενη κυβέρνηση, να δώσει τελικά  την έγκριση  στη διοίκηση Δρόσου να εκταμιεύσει  απο το αποθεματικό ταμείο της ΕΡΤ  το ποσό  των 65 εκατομμυρίων  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί  η εφαρμογή της ΚΥΑ (σκεφτείτε  αν σήμερα δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτό το ποσό κατά πόσο θα μιλούσαμε  για  ΚΥΑ).

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ  δεν είναι τυφλοί και μπορούν  να διακρίνουν τον αριβισμό, την ιδιοτέλεια και τη χυδαιότητα   ακόμα και μέσα σε αυτό το  θολό  τοπίο που  έχουν δημιουργήσει  οι  εντεταλμένοι  παλιοί και νέοι  πεμπτοφαλαγγίτες  διαβολείς  και σφουγοκωλάριοι* της εξουσίας.

*Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση "Περί σφουγγοκωλάριων" εδώ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου