ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΗΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ". ΕΡ.: ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ;;;


Όπως φαίνεται  έχουν στερέψει  οι "δημοκρατικές ευαισθησίες" του κυβερνώντος σήμερα κόμματος για τα τεκταινόμενα  στη λατινική Αμερική.

Δεν  τους ενδιαφέρει αν  π.χ έδώ και ημέρες ο λαός στη Χιλή έχει ξεσηκωθεί εναντίον των "αναπτυξιακών  μέτρων" που επέβαλλε η  κυβέρνηση , ούτε αν  ο μέχρι σήμερα "απολογισμός" της  κυβερνητικής  καταστολής των διαδηλώσεων  μετρά 18 νεκρούς και πάνω απο 2.500 συλληφθέντες.

Δεν άκουσαν  ότι  ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα κάλεσε τον στρατό για να επιβάλει την "τάξη" μαζί με την αστυνομία  και κήρυξε τη χώρα  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως  μεταβαίνει  αντιπροσωπεία του ΟΗΕ  στη Χιλή  για να εξετάσει τις χιλιάδες καταγγελίες για παραβιάσεις  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι η πρώτη φορά  απο τότε  που έπεσε ο αιμοσταγής δικτάτορας  Πινοτσέτ (το ασφαλιστικό σύστημα  του οποίου  ειρήσθω εν παρόδω, θεωρούσε  προεκλογικά ως σημείο αναφοράς ο  βουλευτής της Ν.Δ  κ. Καραγκούνης) που τα όπλα  των στρατιωτών σημαδεύουν και πυροβολούν πολίτες (το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  έχει καταγράψει 584 τραυματίες, οι 245 εκ των οποίων υπέστησαν τραύματα από σφαίρες).

Οι εκατοντάδες  χιλιάδες λαού που παρά  τις σφαίρες  βγαίνουν στους δρόμους της πολύπαθης Χιλής, όπως φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί αυτό που είχε αντιληφθεί ο κ. Γεωργιάδης ήδη απο το 2018, ότι  δηλαδή η χώρα τους "σήμερα είναι το πλουσιότερο και πλέον προηγμένο Κράτος της Λατινικής Αμερικής με διαφορά" και πως  "φτώχεια και αίμα  αφήνουν πίσω τους μόνο οι αριστερές κυβερνήσεις".

Αδωνις Γεωργιάδης ΕΡΤ Απρίλιος 2019

"...Βρισκόμαστε σήμερα σε ιστορικές στιγμές, όπου ενδεχομένως να πέσει ο Μαδούρο. Μακάρι να πέσει. Δεν πρόκειται για πραξικόπημα γιατί ο Μαδούρο έχει κάνει νοθεία στις εκλογές, έχει καταγγελθεί από τους διεθνείς οργανισμούς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι δικτάτορας και τύραννος και δεν το συζητάμε..."

Δυστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη  το πραξικόπημα της 30ης Απριλίου 2019 του Γουαϊδό  κατέληξε σε φιάσκο, όπως σε  φιάσκο κατέληξε και η έκκληση του πραξικοπηματία, που η Ν.Δ βιάστηκε να τον αναγνωρίσει  σαν "μεταβατικό
πρόεδρο", για μία «τεράστια διαδήλωση» την Πρωτομαγιά στο Καράκας εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με αποτέλεσμα να βγούν ελάχιστοι στους δρόμους και τέλος κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Γουαϊδό για απεργία διαρκείας στις 2 Μαίου, εξανεμίζοντας  την προσδοκία του  ότι έτσι θα ρίξει  τελικά  την κυβέρνηση.
Οι τρείς απανωτές  απόπειρες του Γουαϊδό παρ΄όλο που στηρίχθηκαν πολιτικά  απο κυβερνήσεις και κόμματα της  Ε.Ε και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν είχαν  την προσδοκώμενη (απο αυτούς)  στήριξη του λαού και απέτυχαν,γεγονός που οδήγησε τις περισσότερες ξένες  κυβερνήσεις να γυρίσουν "διακριτικά" την πλάτη στον άγνωστο μέχρι τότε πολιτικό.

Αξίζει να δούμε τι έλεγε για την Χιλή το 2018  ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας  στο σχόλιο του Χ. Καστανίδη  για το ποιές τελικά  κυβερνήσεις "άφησαν πίσω τους αίμα και φτώχεια"

Kastanidis Haris@KastanidisHaris·24 Αυγ 2018

Ο κ.Γεωργιάδης,υπερασπιζόμενος τον κ.Βορίδη,είπε ότι όπου κυβέρνησε η Αριστερά άφησε αίμα ή φτώχεια. Ένα είδος Αριστεράς κ.Γεωργιάδη. Γιατί η Αριστερά του Αλλιέντε π.χ κυβερνούσε την Χιλή,αλλά το αίμα και τη φτώχεια τα άφησαν αυτοί που τον ανέτρεψαν με δεξιό πραξικόπημα.
(Η ακριβής φράση του κ. Γεωργιάδη  στον ρ. σταθμό news24/7 τον Αυγουστο του 2018 ήταν η εξής:  "Οπου κυβέρνησε η Αριστερά, είτε θρηνούμε αίμα είτε φτώχεια")


Άδωνις Γεωργιάδης@AdonisGeorgiadiΑπάντηση στους χρήστες@KastanidisHaris


Μεγάλη συζήτηση η Χιλή αγαπητέ Υπουργέ. Πάντως σήμερα είναι το πλουσιότερο και πλέον προηγμένο Κράτος της Λατινικής Αμερικής με διαφορά, φαντάζομαι το γνωρίζεις

Αντί για επίλογο παραθέτουμε  ένα μικρό απόσπασμα  απο τα τελευταία  λόγια του  δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Σαλβατόρ Αλιέντε  που ανατράπηκε  με πραξικόπημα  του σταρτηγού  Πινοτσέτ  τον Σεπτέμβριο του 1973:

"...Σίγουρα το Radio Magallanes θα σιγήσει, η ηρεμία και μεταλλικό όργανο της φωνής μου δεν σας φτάσει. Δεν πειράζει. Θα συνεχίσετε να την ακούτε. Θα είμαι πάντα δίπλα σας. Τουλάχιστον η μνήμη μου θα είναι αυτή ενός άνδρα αξιοπρεπή που στάθηκε πιστός στη χώρα του.
Οι άνθρωποι πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά δεν πρέπει να θυσιαστούν. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφεθούν να καταστραφούν ή να διατρηθούν από σφαίρες, αλλά ούτε και να ταπεινωθούν.
Εργάτες της χώρας μου, έχω πίστη στη Χιλή και το πεπρωμένο της. Άλλοι άνδρες θα ξεπεράσουν αυτή τη σκοτεινή και πικρή στιγμή προδοσίας που προσπαθεί να επικρατήσει. Να πηγαίνετε προς τα εμπρός γνωρίζοντας ότι, αργά ή γρήγορα, οι μεγάλες λεωφόροι θα ανοίξουν και πάλι και οι ελεύθεροι άνθρωποι θα περπατούν μέσα από αυτές για να χτίσουν μια καλύτερη κοινωνία.
Ζήτω η Χιλή! Ζήτω οι άνθρωποι! Ζήτω οι εργαζόμενοι!
Αυτά είναι τα τελευταία λόγια μου, και είμαι βέβαιος ότι η θυσία μου δεν θα είναι μάταια, είμαι βέβαιος ότι, τουλάχιστον, θα είναι ένα μάθημα ηθικής που θα τιμωρήσει το κακούργημα, δειλία και προδοσία.
Σαντιάγο της Χιλής, 11 Σεπτεμβρίου 1973"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου