ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Γερμανικά ΜΜΕ κατακρίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τις διώξεις κατά του Documento


Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν πλέον οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες του Documento κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πιέσεις σε επιχειρηματίες από τους οποίους απαιτεί να σταματήσουν να δίνουν διαφημίσεις στο Documento για να το κάνουν να σωπάσει, κλείνοντάς το.

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης με άρθρο του στην ηλεκτρονική σελίδα του Deutschlandfunk (δημόσιο ραδιόφωνο της Γερμανίας) αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό Τύπο, στις διώξεις κατά του Documento, στην απόκτηση εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών από εφοπλιστές αλλά και στις καθημερινές διώξεις εφημερίδων και φωτορεπόρτερ από την αστυνομία που παρεμποδίζει καθημερινά την εργασία τους.

Το άρθρο του Παναγιώτη Γαβρίλη

Απαγορεύσεις εισόδου, συλλήψεις, αγωγές: κατά τη διάρκεια της ελληνικής
κρίσης, η κατάσταση για τους δημοσιογράφους στη χώρα χειροτέρεψε σημαντικά. Σήμερα αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του επικεφαλής της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento – με διεθνή έκκληση και διατύπωση συγκεκριμένων κατηγοριών κατά του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού.

Σε πολλές γλώσσες – και στα Γερμανικά - η εβδομαδιαία εφημερίδα «Documento» δημοσίευσε βίντεο στο διαδίκτυο, για να διαφημίσει το πρωτοσέλιδό της. Πρόκειται για ένα στόρι με αντικείμενο τον εαυτό της, με σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της νέας, συντηρητικής κυβέρνησης.

180.000 ευρώ απώλεια
«Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνεί προσωπικά σε επιχειρηματίες από τους οποίους απαιτεί να διακόψουν την διαφήμισή τους προς την εφημερίδα» αυτό είπαν εμπιστευτικά στον δημοσιογράφο και εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη, έλληνες επιχειρηματίες.

Για τον δημοσιογράφο, οι λόγοι για την ανάμειξη του έλληνα Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαροι:

περισσότερα στο documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου