ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μητσοτάκης: Οι γραβάτες, το φράκο και η… πολύπαθη δημοσιογραφία! (eretikos.gr )


«Θα είναι μια συνέντευξη αυτοβιογραφική. Θα είναι μια συνέντευξη μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε να μάθουμε ποιος είναι ο πραγματικός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Έτσι ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη επιστροφή της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να υποδέχεται τον πρωθυπουργό.
Ο κάθε δημοσιογράφος έχει βεβαίως το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα με τον τρόπο που θέλει και φυσικά να κρίνεται για τις επιλογές του.

Επομένως, ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε κάθε δικαίωμα να κάνει μία δίωρη συνέντευξη στην οποία μάθαμε ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του πρωθυπουργού, πώς μεγάλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν το μικρόβιο της πολιτικής… το είχε από μικρός, ποια η σχέση του με τους συγγενείς και τα παιδιά του…

Έχει όμως και ο eretikos.gr κάθε δικαίωμα από την πλευρά του να πει το εξής: Πως με τόσα πολλά σοβαρά ζητήματα να ταλανίζουν τον τόπο, τόσο άμεσα (σ.σ. όπως η οικονομία) όσο και έμμεσα, όπως για παράδειγμα ο φρικαλέος πόλεμος που μαίνεται στην Συρία από τον αδίστακτο και… κάθε άλλο παρά φιλέλληνα Ερντογάν, που απειλεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με εκατομμύρια νέους πρόσφυγες (σ.σ. μαντέψτε πού θα πάει η πλειοψηφία), η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που δίνει ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως θα έπρεπε να είναι αλλιώς.

Με απαντήσεις για το «καυτό» ζήτημα του προσφυγικού.

Με απαντήσεις για το σχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά που προκάλεσε αντιδράσεις με το καλημέρα.

Με απαντήσεις για την… νέα και «ακομμάτιστη» ΕΡΤ.

Με απαντήσεις για την πλούσια -αν μη τι άλλο- πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική ατζέντα.

Αντ’ αυτού;
 Είχαμε απαντήσεις… για την γραβάτα! Οι οποίες βέβαια να υπερτονίσουμε ότι
οφείλονταν στις… ερωτήσεις που δεχόταν ο πρωθυπουργός! Ναι κύριοι και κυρίες, για το πόσο πρέπει, ή δεν πρέπει να φορά ένας ηγέτης γραβάτα.

Ξαναλέμε, ήταν η πρώτη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την εκλογική μάχη που κέρδισε και τον έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την γραβάτα…

Η γραβάτα, λοιπόν, αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μια «αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες οι οποίοι προσδιορίζουν τη συμπεριφορά στο αξίωμα του πρωθυπουργού». Γι’ αυτό και δεν θα εμφανιστεί ποτέ στη Βουλή ή σε συνομιλίες με ξένους αξιωματούχους χωρίς γραβάτα, όπως χαρακτηριστικά είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Ο νέος ρόλος επιβάλλει σοβαρότητα και μερικές φορές και αυστηρότητα και επιβάλλει επίσης μία αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες οι οποίοι προσδιορίζουν τη συμπεριφορά μας σε αυτό το αξίωμα. Η γραβάτα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλή χωρίς γραβάτα», είπε.

Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πάω ποτέ χωρίς γραβάτα στη Βουλή, όπως δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα. Όταν θα πάω να πιω μια μπύρα με τους φίλους μου μετά την μπάλα, θα πάω με το ιδρωμένο t-shirt. Δεν έχω πρόβλημα. Αλλά εκεί δεν εκπροσωπώ τη χώρα. Όταν εκπροσωπώ τη χώρα οφείλω να είμαι, όπως περιμένουν όχι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι ξένοι συνομιλητές μου: ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Και αυτό για μένα είναι κάτι παντελώς αδιαπραγμάτευτο».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ενθρόνιση του νέου Ιάπωνα Αυτοκράτορα, η οποία επιβάλει στους καλεσμένους… φράκο.

«Πιστεύω, ξέρετε, στο πρωτόκολλο. Θα σας πω μία ενδιαφέρουσα ιστορία μιας και τελειώνει η συνέντευξη. Δέχτηκα μια πολύ ωραία πρόσκληση στην οποία δυστυχώς δεν μπορώ να ανταποκριθώ, αν και θα ήθελα πάρα πολύ να πάω, να παρευρεθώ στην ενθρόνιση του νέου Ιάπωνα Αυτοκράτορα. Μάλιστα έχει και πολύ ενδιαφέρον ότι είχε παρευρεθεί ο πατέρας μου πριν από τριάντα χρόνια και σκέφτηκα ότι είναι αδύνατον γιατί δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να πάω, οπότε θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση ο κ. Αντιπρόεδρος.

Το πρωτόκολλο στην ενθρόνιση επιβάλει φράκο. Ούτε καν σμόκιν! Φράκο! Θα μπορούσατε να φανταστείτε να εμφανιζόταν κάποιος στην ενθρόνιση του Γιαπωνέζου Αυτοκράτορα χωρίς να είναι συνεπής στο πρωτόκολλο; Τα συμπεράσματα δικά σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτοί οι κανόνες έχουν την αξία τους. Και αυτό το γραφείο, ξέρετε, και αυτή η θέση έχει μεγάλη εξουσία και μεγάλη ευθύνη. Μέρος της ευθύνης είναι και η διαχείριση της εικόνας. Όταν ένας Πρωθυπουργός εμφανίζεται, δεν εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Και αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβάνομαι κάθε στιγμή. Είναι βαρύ διότι ξέρει κανείς ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάντα στραμμένα πάνω του, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να προσαρμοστούμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:.........

περισσότερα στο eretikos.gr απ΄όπου και η αναδημοσίευση του παρόντος αποσπάσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου