ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

"...η μάχη ενάντια στο χτύπημα του Συνδικαλισμού είναι μια γενικευμένη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.  Άγιος Σάββας ήταν ένα τρανταχτό παράδειγμα. Η μάχη στην ΕΡΤ όπου η ΝΔ προσπαθεί χτυπώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ να τσακίσει τον συνδικαλισμό στον συγκεκριμένο χώρο είναι μια μάχη σε εξέλιξη..."

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

Μια πρώτη νίκη κέρδισαν οι εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα με την μεγάλη χθεσινή (Τετάρτη 30/10) κινητοποίηση τους στο προαύλιο του νοσοκομείου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Α ΥΠΕ, αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων για τους 6 επικουρικού γιατρούς που πεισματικά αρνούνταν να το κάνει.

 Το πρωί της Τετάρτης στις 9πμ άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι αλληλέγγυοι. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι πλημμύρησαν τον χώρο και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Δεκάδες συνδικαλιστές πήραν τον λόγο για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και να μεταφέρουν το ψήφισμα αλληλεγγύης του χώρου του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα στο τριήμερο της αργίας της 28ης Οκτωβρίου ψηφίσματα αλληλεγγύης έβγαλαν τα παρακάτω συνδικάτα:


1.        ΑΔΕΔΥ

2.        ΠΟΕΔΗΝ

3.        ΕΙΝΑΠ

4.        ΟΕΝΓΕ

5.        ΕΝΙΘ

6.        Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αττικό

7.        Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ

8.        Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Λαϊκό

9.        Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματάς

10.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Αγία Όλγα

11.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Θριάσιου

12.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ερυθρού

13.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ασκληπιείου

14.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ελπίς

15.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

16.     Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

17.     Σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Αγίας Παρασκευής

18.     Σωματείο εργαζόμενων Εθνικού θεάτρου

19.     Σύλλογος εργαζόμενων ΥΠΑΝ

20.     Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

21.     Ε ΕΛΜΕ Αθήνας

22.     Β ΕΛΜΕ Αθήνας

23.     ΕΛΜΕ Καλλιθέας

24.     ΕΛΜΕ Α. Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή

25.     ΣΕΠΕ (Δάσκαλοι) Χανίων

26.     ΣΕΠΕ (Δάσκαλοι) Αμαρουσίου

27.     ΣΕΠΕ (Δάσκαλοι) ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

28.     ΣΕΠΕ (Δάσκαλοι) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

29.     Σωματείο εργαζόμενων Ιδιωτικής Υγείας Αττικής

30.     Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ

31.     ΠΕΝΕΝ

32.     ΣΕΛΜΑ - ΜΕΤΡΟ

33.     ΠΣΕΦΑ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος εργαζόμενων στο Φυσικό Αέριο) εργολαβικοί ΔΕΣΦΑ

34.     ΣΕΕΕΠΦΧ (Πανελλήνιο Σωματείο σε εργολάβους Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών και Χημικής Βιομηχανίας) εργολαβικοί ΕΛΠΕ

35.     ΠΟΣΠΕΡΤ

36.     ΠΣΥΠ ΕΡΤ

Και μάλλον ξεχνάω και αρκετά ακόμη


            Στην κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των εργαζόμενων του νοσοκομείου, από όλα τα τμήματα, τις ειδικότητες και τις βαθμίδες του νοσοκομείου. Από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν όταν ασθενείς και  συνοδοί πήραν τον λόγο και με δάκρυα στα μάτια στήριξαν τον αγώνα μας!

            Στην συγκέντρωση που ακολούθησε στο γραφείο του Διοικητή και με την παρέμβαση πολλών εργαζόμενων του νοσοκομείου αλλά και συνδικαλιστών  αποκαλύφθηκε η έλλειψη επιχειρημάτων ακόμα και δικαιολογιών από την πλευρά του Διοικητή. Αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις του νοσοκομείου σε προσωπικό, το πολύτιμο έργο που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι γιατροί αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχει το νοσοκομείο. Επίσης επισημάνθηκε από όλους η στοχοποίηση του συλλόγου εργαζομένων και προσωπικά του προέδρου που επανειλημμένα έχει ο Διοικητής «απειλήσει». Η εμμονή του Διοικητή να απαντά «λεφτά δεν υπάρχουν» δεν έπεισε κανέναν!

            Η διάσταση που πήρε η κινητοποίηση, και η επιμονή των συγκεντρωμένων ανάγκασε τον Διοικητή να καταφύγει εσπευσμένα στην Α’ ΥΠΕ όπου κι εκεί τον ακολούθησαν εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα,  και τελικά υπήρξε «τριμερής» συνάντηση με τον ΥΠΕάρχη, τον Διοικητή και εκπροσώπους του Δ.Σ. του συλλόγου.  

            Μπροστά στο δίκαιο των αιτημάτων ο Διοικητής εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση!!! Δεσμεύτηκε ενώπιων όλων να στείλει νέο έγγραφο που να ζητά την κάλυψη ΟΛΩΝ των θέσεων επικουρικών γιατρών καθώς και τα αναγκαία γι αυτούς κονδύλια. Με την σειρά του ο Διοικητής της ΥΠΕ δεσμεύτηκε  ότι θα κάνει θετική και επείγουσα εισήγηση, προς το Υπουργείο για την ανεύρεση κονδυλίων! Άρα η «μπάλα» βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Κικίλια.



Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια αλλά και το Συντονιστικό των νοσοκομείων θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που στήριξαν αυτήν την μάχη. Είτε με ψηφίσματα αλληλεγγύης είτε και με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση την Τετάρτη 30/10. Δείξαμε ότι με την μαζικότητα, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικάμε! Σήμερα είχαμε μια πρώτη νίκη, ξέρουμε όμως ότι η μάχη δεν τελείωσε.

 Θα χρειαστεί οι υποσχέσεις για τον Άγιο Σάββα και την δίωξη του Κώστα Καταραχιά να γίνουν πράξη, και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την ανανέωση όλων των επικουρικών γιατρών για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κάθε ειδικότητας.

            Όμως χρειάζεται να έχουμε καθαρό, ότι η μάχη ενάντια στο χτύπημα του Συνδικαλισμού είναι μια γενικευμένη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. 

Ο Άγιος Σάββας ήταν ένα τρανταχτό παράδειγμα. 

Η μάχη στην ΕΡΤ όπου η ΝΔ προσπαθεί χτυπώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ να τσακίσει τον συνδικαλισμό στον συγκεκριμένο χώρο είναι μια μάχη σε εξέλιξη. Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ψήφισε στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο  τις γνωστές διατάξεις για το φακέλωμα των εργαζόμενων που συνδικαλίζονται και την ηλεκτρονική ψηφοφορία και έχει ήδη διαρρεύσει ότι ετοιμάζει νόμο για τον συνδικαλισμό εν γένει.  Καμία επανάπαυση λοιπόν, να κάνουμε όλη την προσπάθεια να δυναμώσουμε τον συνδικαλισμό οργανώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα που να μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου