ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" : "Ναι στις νόμιμες και καταστατικές εκλογικές διαδικασίες. Όχι στα παράνομα καλπονοθευτικά τερτίπια της διοίκησης "

                                   




ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/12/20


Κανένας στις εκλογές – παρωδία του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  που  σχεδίασαν   στο Μαξίμου και στήνουν  η διοίκηση και οι ακόλουθοί της.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας  κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο «πραξικόπημα»  της Κεραμέως όπου  το επιτελικό κράτος  επιχείρησε με αφορμή τις εκλογές για τα Υ.Σ. των εκπαιδευτικών, μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος, ο κ. Κασιμάτης δηλαδή ο ειδικός στις «διασπάσεις» παραταξιάρχης υπηρεσιακός πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, μας «καλεί» να προχωρήσουμε σε εκλογικές διαδικασίες  χρησιμοποιώντας  ακριβώς αυτό το κυβερνητικό μοντέλο διαδικτυακής  …συμμετοχής και ηλεκτρονικής …ψηφοφορίας.

Αυτό δηλαδή το άθλιο μοντέλο εναντίον του οποίου  στράφηκαν όχι μόνο το  97% των εκπαιδευτικών, αλλά και όλα τα εργατικά  συνδικάτα όταν στην πρόσφατη πανελλαδική απεργία τους κατήγγειλαν  αυτή την  διαβλητή  και  ευάλωτη σε νοθείες και εργοδοτικές …παρεμβάσεις διαδικασία, που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση και με νόμο.

Μας «καλεί» σε  «ιντερνετικές εκλογές» αυτός  που  πειθαρχώντας  στις αποφάσεις ενός  οργάνου στο οποίο δεν ανήκει  το σωματείο μας,  αποφάσισε  να  συμμετάσχει ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ  στην πανελλαδική απεργία  της 26ης του Νοέμβρη με στάση εργασίας (για τα μάτια  του κόσμου), ενώ στο Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ, πιστός  στην τακτική  του «είπα- ξείπα», ενώπιον όλων  μάσαγε τα λόγια του  αυτοαναιρούμενος  διαρκώς και μέσα σε λίγες ημέρες «ξέχασε» ότι απήργησε και εναντίον  αυτού του  κυβερνητικού εργαλείου  παρέμβασης στις συνδικαλιστικές εκλογικές διαδικασίες, το οποίο  σήμερα μας  το  επιβάλλει, φυσικά αφού   πρώτα  πήρε  τις απαραίτητες  «τεχνικές οδηγίες»  από  τους εντεταλμένους για αυτά  τα θέματα ανθρώπους της διοίκησης. 

Θυμίζουμε ότι η θέση μας αποτυπώθηκε στην από 12/10 /20 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που ρητά αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό. 

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι πρώτοι εμείς θέλουμε να γίνουν εκλογές, όχι όμως αντικαταστατικά αλλά δημιουργικά, νόμιμα, γνήσια, ανόθευτα και όχι με δόλιους συμβιβασμούς. 

Προτείναμε στον κ. Κασιμάτη  να παραμείνει  στη θέση του  προέδρου  με την ίδια  σύνθεση του Δ.Σ , όπως ορίσθηκε από το δικαστήριο (κι όχι με δικαστικό πραξικόπημα  όπως ισχυριζόταν ο ίδιος  όταν  η απόφαση  δεν τον ευνοούσε), μέχρι να  τελειώσει το καθεστώς  των περιορισμών που θέτει  το lockdown και κατόπιν να πάμε  κανονικά  σε εκλογές με όλες  τις  διασφαλίσεις  του αδιάβλητου, όπως ορίζει το καταστατικό μας, όμως εκείνος χωρίς καμία εξήγηση   αρνήθηκε, επιμένοντας να ακολουθήσει  την  κυβερνητική μέθοδο πριν ακόμα  ψηφιστεί  ο νόμος που θα την επιβάλλει, μετατρέποντας έτσι τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ στο «μαύρο πρόβατο»  του συνδικαλισμού, κόντρα σε  όλα  τα σωματεία  της Ελλάδας που εγείρουν  τις  αιτιολογημένες  αντιρρήσεις τους και αρνούνται  να δεχτούν  την ηλεκτρονική  συμμετοχή στις  συνελεύσεις και την  ψηφοφορία στα πρότυπα  των εκλογών  της Ν.Δ  που  …ανέδειξε  αρχηγό της τον σημερινό  πρωθυπουργό και εμπνευστή  αυτού του  …συστήματος.

Εμείς όλοι όσοι παραμένουμε πιστοί στις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας και του εργατικού συνδικαλισμού  αλλά και στις αρχές του ενιαίου ψηφοδέλτιού στο οποίο συμμετείχαμε και δια του οποίου εκλεχτήκαμε  στις τελευταίες εκλογές του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το αντισυνδικαλιστικό έγκλημα, συμμετέχοντας  σε  εκλογές - παρωδία που θέλει να επιβάλλει ο κ. Κασιμάτης  και  οι συμπράττοντες  (φανερά ή κρυφά)  με αυτόν, μόνο και μόνο  για να γίνει αρεστός στη διοίκηση και στους  επιβλέποντες αυτήν. 

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους  να γυρίσουν την πλάτη σε  αυτές  τις  στημένες  εκλογικές  διαδικασίες όπου η διοίκηση(και κάθε άλλος «ενδιαφερόμενος») μέσω του «δανεικού server” ή  με κρυφές και φανερές  «προσβάσεις» θα παρακολουθεί και θα καταγράφει  την «ιντερνετική εκλογική διαδικασία»  που εκτός όλων των άλλων δεν θα διασφαλίζει ούτε καν την απαιτούμενη  μυστικότητα της ψηφοφορίας  και να μην συμμετάσχουν  σε αυτόν τον  εξευτελισμό  που μας οδηγούν οι παράνομες και αντικατασταστικές  αποφάσεις και επιλογές  του υπηρεσιακού προεδρείου  του σωματείου μας .

Το συνδικαλιστικό κίνημα και εμείς, στέλνουμε  μήνυμα αντίστασης σ΄ αυτές τις τακτικές, που θέλουν να μετατρέψουν το σωματείο μας  σε  «εργοδοτικό» παρακολούθημα  της εκάστοτε διοίκησης. 

Καμία ανοχή  σε όσους  βλέπουν το καταστατικό σαν λάστιχο  που μπορεί να ταιριάξει σε κυβερνητικές  σφεντόνες που μας σημαδεύουν.


Μας  δηλητηρίασαν τη ζωή μας  μην τους αφήσουμε  να νοθεύσουν και την  ελεύθερη  βούληση και ψήφο μας.

Ναι στις νόμιμες και καταστατικές εκλογικές διαδικασίες. 

Όχι στα παράνομα καλπονοθευτικά τερτίπια της διοίκησης   


Τα εκλεγμένα μέλη σε Δ.Σ του τότε ενιαίου ψηφοδελτίου.


ΒΩΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΓΛΕΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΕΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου