ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΕΤΙΤΒΕ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ): Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ!

   Ο κύριος Πέτσας ως άλλος άγιος Βασίλης στον σάκο του φέρνει 120 δώρα για καθένα από αυτούς, τόσοι είναι οι εργαζόμενοι που θα μειωθούν από το όριο των τετρακοσίων και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν με μπλοκάκι, χαμηλά αμειβόμενοι, με ελαστικό ωράριο.

Και όλα αυτά σε ποιους!

   Σ αυτούς που ενώ βρισκόμασταν στο τελευταίο στάδιο της πενταμελούς επιτροπής του Ο.ΜΕ.Δ. προχώρησαν σε απολύσεις αλλά και σε μεταφορά εργαζομένων τεχνικών σε εταιρείες παραγωγής, εφαρμόζοντας τον Νόμο Πέτσα που ούτε καν υπήρχε λες και γνώριζαν εκ των προτέρων τι θα ακολουθήσει, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταστρέψουν και να καταπατήσουν τα οποιαδήποτε εργασιακά δικαιώματα απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας πού παλεύουμε να διατηρήσουμε τόσα χρόνια! Σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους η στάση της εργοδοσίας εξακολουθεί να είναι σκληρή και αδικαιολόγητη ειδικά μετά τα οικονομικά πακέτα στήριξης που δόθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα :

η αναστολή καταβολής των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλει ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός το έτος για την άδεια λειτουργίας του

η έγκριση πίστωσης ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αποτροπή της διασποράς του κορονοιου covid19,

η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης εργασίας των τεχνικών που εργάζονται σε αυτούς,

η έκπτωση των τελών εκπομπής από την Digea καθώς

η μείωση φόρου διαφήμισης από το 20% στο 5%

η επιδότηση των εκπομπών στο 35% από το κράτος για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα!

  Σε αυτούς που έκλεισαν εν μία νυκτί τα ανταποκριτικά τους γραφεία στη Βόρεια Ελλάδα και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θυσιάζοντας τους εργαζομένους, στο βωμό του κέρδους!

  Σε αυτούς που χρησιμοποιούν απροκάλυπτα εικόνες και βίντεο από ιστοσελίδες και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς καταστρατηγώντας έτσι για άλλη μία φορά τις θέσεις εργασίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε! Αλήθεια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης τι λένε για όλα αυτά? Τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες?

  Ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα όλες αυτές οι αντεργατικές και σκανδαλωδώς ευεργετικές για τους καναλάρχες διατάξεις του νομοσχεδίου που το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρουν είναι να ρίξουν και άλλους εργαζόμενους στον Καιάδα της ανεργίας και της ανασφάλειας!

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου