ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ομοσπονδία Mισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας, εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που αντιστέκονται στη νέα επίθεση της κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματά τους με τον νόμο ‘’Πέτσα’.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας, εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς,   που αντιστέκονται στη νέα επίθεση  της κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματά τους με τον νόμο ‘’Πέτσα’. Και αυτό όταν για τους εργοδότες, τους καναλάρχες φέρνει νέα προνόμια και ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη, τη δυνατότητα πέρα απ’ τις επιδοτήσεις που παίρνουν να  επενδύσουν σε έναν τομέα εξαιρετικά κερδοφόρο.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει άδειες  συνδρομητικής τηλεόρασης χωρίς διαγωνισμούς και άλλα κριτήρια παρά μόνο με την κατοχή άδειας εθνικής εμβέλειας,  ενώ  με τη διασυνοριακή  τηλεόραση ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία επιχειρηματικών ομίλων πέρα απ’ το εθνικό επίπεδο, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων που θα οδηγήσουν στη μείωση των εργαζομένων και το χτύπημα περεταίρω των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα χαρίζει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών μία ετήσια δόση από την αδειοδότηση (3.450. 000 ευρώ)  αν αυτό το ποσό παρουσιαστεί σαν επένδυση στον τηλεοπτικό σταθμό, πράγμα καθόλου δύσκολο για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Ενώ προβλέπει ρητά τον αριθμό των 400 εργαζομένων σε κάθε κανάλι αυτός ουσιαστικά μειώνεται αφού

προσμετρούνται και οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου, τα μπλοκάκια δηλαδή, οι ελαστικά εργαζόμενοι χωρίς σύμβαση εργασίας, οι εργολαβικοί κλπ. Έρχεται δηλαδή να καταργήσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τον πλήρη μισθό και όλα τα άλλα δικαιώματα και να γενικεύσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ζητήματα που ήρθαν στο προσκήνιο και με την Πανελλαδική Απεργία στις 26 του Νοέμβρη   παρά το γεγονός ότι  αυτή αγνοήθηκε  από τα περισσότερα συνδικάτα  στον κλάδο μας.

Τα παραπάνω εξηγούν σε  ένα βαθμό και την στήριξη που προσφέρουν  τα αφεντικά των καναλιών  και τα διευθυντικά στελέχη τους  στην κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα αλλά και τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,    που υπηρέτησαν πιστά την ίδια αντεργατική πολιτική, την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν όσους αγωνίζονται για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.


Για μας τους εργαζόμενους πρέπει να σημάνει συναγερμός και οργανωμένα, σε κάθε χώρο δουλειάς να αντιπαλέψουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και συνολικότερα την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


Να αντιπαλέψουμε τις νέες  αντεργατικές προκλήσεις που έρχονται. Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες,  το χτύπημα  των συνδικάτων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τη κλιμάκωση της επίθεσης που σηματοδοτεί ο  προϋπολογισμός για το 2021 και την προσπάθεια του κεφαλαίου να φορτωθεί και η νέα κρίση στις πλάτες του λαού.


Να μην τους περάσει! Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας , με τον  αγώνα μας να αχρηστέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας και  να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας αντεπίθεση.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου