ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΥΜΗΤΕ» - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 



«ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΥΜΗΤΕ» 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   

 Αγία Παρασκευή 21/12/2020

Συνάδελφοι , συναδέλφισες

Για ακόμα μια φορά  είδαμε  στην τελευταία εκλογοαπολογιστική  συνέλευση  του σωματείου μας, να   ξεδιπλώνεται μπροστά μας  η υποκρισία, το θράσος, η περιφρόνηση  στο καταστατικό και τους νόμους, η συσκότιση , η αδιαφάνεια και ο παραγοντισμός . 

Ακόμα κι αν ξεχάσουμε  ότι  το προεδρείο  της συνέλευσης  προέκυψε πριν  καν ξεκινήσει η συνέλευση, πριν δηλαδή  ρωτηθεί το σώμα  για το εάν  υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν  υποψήφιοι ή έστω  εάν υπάρχουν προτάσεις, και  ότι κληθήκαμε   δίπλα  από την υπογραφή της προσέλευσης να  σημειώσουμε απλά  εάν  συμφωνούμε με την  μοναδική πρόταση  σύνθεσης προεδρείου, που επέβαλε αντικαταστατικά  η  παράταξη  του Γ. Κασιμάτη, δεν μπορούμε  να παραβλέψουμε  την περιφρόνησή  αυτού του  «προεδρείου» στις δημοκρατικές και καταστατικές  διαδικασίες , ούτε  ασφαλώς  το θράσος  του  να δηλώνει στην μεταμεσονύχτια  ανακοίνωση  του Σαββάτου  ότι  τάχα στάθηκαν όρθιοι στις «επιθέσεις» απαντώντας με ένα «ηχηρό ναι στη Δημοκρατία».

Σε ποιάν  άραγε «δημοκρατία» αναφέρονται ;

Μήπως σε εκείνη τη «δημοκρατία»  που αρνείται  να  μας δώσει  με διαφάνεια  τα  αντίγραφα  των εγγράφων που πιστοποιούν  το  αδιάβλητο  και το  καταστατικά  ορθό  των  διαδικασιών; 

Η «Δημοκρατία» την οποία  υποκριτικά και με θράσος επικαλούνται , είναι αυτή  που αρνείται  να μας δώσει το αντίγραφο  του μητρώου των μελών μας,  τη λίστα  των ψηφισάντων στην πραγματική κάλπη και τη  λίστα  εκείνων που ψήφισαν «ηλεκτρονικά». Αυτό το μητρώο  που έχει «κλείσει» από τις 12/10/20 λόγω γενικών συνελεύσεων  οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω  κορωνοϊού(!)και το οποίο δολίως και αντικαταστατικά  έμεινε  «ανοιχτό»  για  να  εξυπηρετηθούν  τα σκοτεινά σχέδια  των  παραγοντίσκων (μήπως γι αυτό αρνούνται να μας δώσουν αντίγραφο;)

Αυτήν τη «Δημοκρατία»  φαίνεται  πως υπηρετεί και η  «αδέκαστη» δικηγόρος,  που ασκώντας  τα  καθήκοντα της δικαστικής αντιπροσώπου  στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση , ανέχτηκε  κάθε  είδους παρατυπία  των συγκυριακά και περιστασιακά  εργοδοτών της και απέρριψε,  χωρίς  καμία νομικά  πειστική  απάντηση,  κάθε  ένσταση και καταγγελία μας  παραβλέποντας ακόμα  και αυτά  που  και ο πλέον  ανίδεος στα νομικά  θα χαρακτήριζε   σκανδαλωδώς παράτυπα ή παράνομα. Παρά τις μεθοδεύσεις τους δεν θα υποχωρήσουμε, αλλοιώνοντας  τις θεμελιώδεις έννοιες  της Δημοκρατίας και του δικαίου και θα επιμείνουμε στις δίκαιες , δημοκρατικές και νόμιμες απαιτήσεις μας.

Εμείς  όταν μιλάμε  για  «Δημοκρατία»,  έχουμε αποδείξει  και με τους αγώνες μας και με την  επιμονή μας στη διαφάνεια, την προσήλωση και τον  σεβασμό  στο αυτεξούσιο και την ελευθερία  των συναδέλφων μας (που δεν είναι πρόβατα αλλά  εργαζόμενοι με  προσωπικότητα και  αντίληψη), αναφερόμαστε  στην αληθινή Δημοκρατία, αυτήν  που δεν έχει οσμή  υπογείων, αυτήν  που δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Με αυτήν τη Δημοκρατία  πορευτήκαμε μέχρι τώρα και με αυτήν  θα πορευτούμε  μέχρι τις εκλογές του σωματείου μας αλλά και μετά  από αυτές για το συμφέρον των εργαζομένων.

Τα άλλα …είδη «δημοκρατίας»,  αυτά  που όχι άδικα  θα χαρακτήριζε κανείς ως «νέα», τα αφήνουμε  στα χέρια  εκείνων  που  αντί να διεκδικούν  το συμφέρον των εργαζόμενων, εκζητούν  την εύνοια  των  «ισχυρών»  της σημερινής  εργοδοτικής και κυβερνητικής εξουσίας.

Για την παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου