ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ "ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ" ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ "ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ" (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙΤΟΥ ...ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ

 


 

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΤΑ  ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Αγία Παρασκευή   11/12/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν ακόμα  «στεγνώσει το μελάνι»  στην ανοιχτή επιστολή  που σας απευθύναμε πριν λίγες ημέρες, καταγγέλλοντας  τις  αντιδημοκρατικές, αντικατασταστικές , παράνομες  και παράλογες ενέργειες -τακτικές  του  υπηρεσιακού προέδρου του σωματείου μας και μετά την αποτυχία του να  πείσει  τα μέλη  μας  να  συμμετάσχουν  σε αυτές  τις  εκλογικές διαδικασίες  - παρωδία  τύπου “big brother(έτσι  τις χαρακτηρίζει σε email  που  έστειλε ομαδικά στα μέλη το «δεξί» του χέρι, ο αλαζονικά  αυτοχαρακτηριζόμενος …λέων, ομολογώντας εμμέσως  ότι  πρόκειται πράγματι για τέτοιου τύπου και είδους … διαδικασίες), ο κ. Κασιμάτης  ακολούθησε τη συνηθισμένη του τακτική,  να γράφει δηλαδή στα παλιά του παπούτσια  το καταστατικό  και κάθε ενωτική – λογική  πρόταση για παράταση της θητείας του παρόντος Δ.Σ , μέχρι να αρθούν  οι περιορισμοί λόγω  πανδημίας και να πάμε  ενωμένοι  και δημοκρατικά σε αδιάβλητες κι ανόθευτες  εκλογές με φυσική παρουσία  των μελών , με εκλογικά τμήματα παντού, με κάλπες, παραβάν, εφορευτικές  επιτροπές, δικαστικούς  αντιπροσώπους και πλήρη  διαφάνεια.

Το αποκορύφωμα  αυτής της  αλαζονικής και παράλογης   συμπεριφοράς ήρθε όταν έφτασε στο Δ.Σ και στον ίδιο η επιστολή  παραίτησης του γ. γραμματέα  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  Σ. Ματλή

Μια επιστολή  που ήταν  το πικρό «κερασάκι»  στην  χαλασμένη έτσι κι αλλιώς εκλογική  «τούρτα»  του  κ. Κασιμάτη, αφού  με αυτήν το μέχρι  προχθές  alter ego  του παραταξιάρχη  υπηρεσιακού προέδρου, διαχώρισε  σαφώς τη θέση  του, δηλώνοντας   ευθέως ότι παραιτείται  γιατί  διαπιστώνει (ορθά  λέμε εμείς έστω και εκ των  υστέρων), ότι το σωματείο μας  «δεν εκπληρώνει  το ρόλο του  που είναι η προάσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου».

Ο  κ. Κασιμάτης  αντί λοιπόν  να σκεφτεί έστω και την ύστατη στιγμή την αξιοπρεπή   διέξοδο της αυτοκριτικής, σεβόμενος  την  εκφρασμένη δυσαρέσκεια του  τέως  γ, γραμματέα του αλλά και την αγανάκτηση  των  μελών του σωματείου μας, συγκάλεσε δύο φορές (χωρίς ημερήσια διάταξη όπως συνηθίζει τελευταία)  με διαδικασίες  fast truck  το  Δ.Σ . 

Την πρώτη φορά  ξεπερνώντας ακόμα και τον …εαυτό του προχώρησε  σε αδιανόητες  για την ιστορία του συνδικαλισμού  πρακτικές, προκειμένου να  εκλεγεί  ο νέος  γ. γραμματέας . Τι κι αν το καταστατικό μας  προβλέπει ότι σε τέτοιες  περιπτώσεις η ψηφοφορία είναι  μυστική  με κάλπη; Ο …δημοκράτης  υπηρεσιακός  πρόεδρος,  ήθελε  να ψηφίσουν στην κάλπη  οι παρόντες  και  από το τηλέφωνο …μυστικά (;;;) ερωτώμενοι  οι απόντες!!!  Όταν  είδε  τις σφοδρές αντιδράσεις  σε αυτήν την ανάξια  για  τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά  ήθη  πρακτική,  υποχώρησε  και εκτέθηκε  ακόμα περισσότερο όταν για πρώτη φορά   στα χρονικά  του σωματείου μας  κράτησε  πάνω από 5 ώρες (!!!)  «ανοιχτή»  την κάλπη  μέχρι να καταφέρει να μαζέψει τις  απαιτούμενες ψήφους. Και  όλα αυτά  για να εκλέξει  τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος  γ. γραμματέα!!!  

Χωρίς  καμία αίσθηση ντροπής  την επόμενη ημέρα,  συγκάλεσε  το Δ.Σ  του σωματείου μας  προκειμένου να  περάσει  στα γρήγορα  το σχέδιό του για fast truck  διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν  σε  εκλογές  εν μέσω πανδημίας  πριν τα Χριστούγεννα, και παρά το νόμο 4756/26.11.20 αρ.72 που αναφέρει ότι εξαιτίας του lockdown  οι εκλογικές διαδικασίες παρατείνονται .  

Εκλογές  που  επιμένει  να γίνουν «ηλεκτρονικά»  χωρίς να τον ενδιαφέρει αν αυτή  η  διαδικασία   καταργεί  de facto  την  πεμπτουσία  της  δημοκρατικής  και ελεύθερης επιλογής  των  ψηφοφόρων,  η οποία  διασφαλίζεται   μόνο με τη φυσική τους παρουσία, το παραβάν και την κάλπη, όπως  σοφά  επιβάλλει όχι μόνο το καταστατικό μας  αλλά  και με σαφή  διατύπωση  ο  ισχύων  μέχρι στιγμής  νόμος 1264 / 82.    

Ο  συνάδελφος  Κασιμάτης  με όλα αυτά  τα  απίστευτα και παράλογα που πράττει,  δείχνει ότι στρέφεται εναντίον ακόμα και  του εαυτού του, αφού  πριν  λίγες ημέρες  ήταν  ο ίδιος  που  αποφάσισε  να  συμμετάσχει το σωματείο μας  στην πανελλαδική  πανεργατική απεργία  της  26/11/20,  που εκτός των άλλων  εναντιωνόταν και στην  βούληση της κυβέρνησης να επιβάλλει δια νόμου  τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» στα  συνδικάτα.

Παράνομα και καταχρηστικά  παρέδωσε χωρίς να  μας ρωτήσει, τα προσωπικά δεδομένα μας σε ιδιωτική εταιρία και αφού τον καταγγείλαμε, αντί να ζητήσει συγνώμη θέλει να καλύψει αυτή την παρανομία του με ακόμη μεγαλύτερη ζητώντας τώρα, δηλαδή εκ των υστέρων,  να του αποστείλουμε  email  όσοι δεν συμφωνούμε για να τα αποσύρει, ενώ ξέρει πολύ καλά  ότι ήδη μας έχει εκθέσει

Το ξαναλέμε γιατί  το παράπτωμά του είναι πολύ σοβαρό. 

Θα έπρεπε εξαρχής  να είχε ζητήσει από τον κάθε έναν μας, έγγραφη προσωπική εκχώρηση του δικαιώματος παραχώρησης των προσωπικών μας δεδομένων, κάτι που όπως είπαμε δεν έκανε και για αυτό δεν θα μείνουμε άπραγοι επιφυλασσόμενοι  για τις περαιτέρω ενέργειες μας. 

Για  αυτόν τον «Ναπο - λέοντα» του συνδικαλισμού, όλοι  όσοι εναντιώνονται στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» και στις εκλογές  «τύπου Big Brother» έχουν άδικο, όλοι εκτός από εκείνον.

Έχουν άδικο όλες  οι οργανώσεις, όλα  τα σωματεία, όλες οι ομοσπονδίες,  όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ακόμα και αυτή της κυβερνητικής ΔΑΚΕ), όλα  τα  δημοκρατικά  κόμματα  του κοινοβουλίου και η  αξιωματική αντιπολίτευση, ο συνδικαλιστικός  τομέας της οποίας  πρίν λίγες ημέρες,  δημοσιοποίησε  όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους  είναι αντίθετοι  με αυτές  τις  διαδικασίες αλλά και  την  καταδίκη όσων  τις υποστηρίζουν με  ειδική  αναφορά  στο  προεδρείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ:

 

«…Στην ίδια ακριβώς λογική, αυτή της τρομοκράτησης και του ελέγχου των εργαζομένων, των συνδικαλιστών και των συνδικάτων, σε συνέχεια των όσων έχει κάνει ήδη σε μια σειρά εργασιακούς χώρους με διάφορους τρόπους και κάτω από την πίεσή της (Υπουργείο Παιδείας) ή κάτω από την πίεση ελεγχόμενων διοικήσεων (ΕΡΤ) η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει κλίμα αποδοχής των όσων ετοιμάζει (ειδικά για τη λήψη απόφασης για απεργία) σπρώχνοντας σωματεία να εκλέξουν διοικήσεις με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Για εμάς αυτή  η προσπάθεια πρέπει να καταδικαστεί με κάθε τρόπο (όπως έγινε άλλωστε από τη συντριπτική πλειοψηφία – πάνω από 95% - των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων) από κάθε εργαζόμενο, από κάθε συνδικαλιστή σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικάτο.

Με αφορμή τις εκλογές που εξήγγειλε το προεδρείο του σωματείου ΠΑΣΥΜΗΤΕ (τεχνικοί στην ΕΡΤ) διατυπώνουμε τη θέση μας ότι οι εκλογές στα σωματεία πρέπει να γίνονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο καταστατικό τους και καλούμε τους εργαζόμενους να απέχουν από διαδικασίες-παρωδία της συμμετοχής στα κοινά.

 Γραμματεία Συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Συνάδελφοι με αυτές  τις πρακτικές θα πάμε μπροστά;

Με αυτή  την  απομονωτική  πορεία  που χάραξε  ο  υπηρεσιακός  πρόεδρος  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  θα διεκδικήσουμε  και θα  κερδίσουμε  μάχες, που  όπως δείχνουν τα πράγματα  αργά η γρήγορα  θα πρέπει να δώσουμε όλοι ενωμένοι, μαζί με τους  άλλους εργαζόμενους,  με όλα τα σωματεία τις ενώσεις και τις παρατάξεις, για να υπερασπιστούμε  ακόμα κι όσα σήμερα θεωρούνται από πολλούς  ως αυτονοήτως «προστατευμένα» ;  

Κι όμως

Με αυτή τη …λογική,  αυτό  το  ήθος  και αυτές  τις  πρακτικές  θέλει ο  κ. Κασιμάτης να πάμε  σε διαβλητές  και  …εποπτευόμενες  εκλογές  «τύπου Big Brother» (που θα έλεγε κι ο εκ δεξιών του «σαλιγκαρο-λέων»  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)


Τα εκλεγμένα μέλη σε Δ.Σ του τότε ενιαίου ψηφοδελτίου.

ΒΩΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΓΛΕΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΕΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου