ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :45 χρόνια μετά, τα ζητούμενα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και τα μηνύματα της ο οδοδείκτης, που μας δείχνει πως πρέπει να πορευόμαστε σαν λαός και σαν συνδικάτο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή 15/11/2018

"Αυτό που ακούτε είναι η φωνή των ελεύθερων εργαζόμενων της ΕΡΤ. Είμαστε στον αέρα μαζί σας. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή. Εδώ ΕΡΤ, εδώ Πολυτεχνείο"

Αυτή ήταν  η εκφώνηση που ακούστηκε στις 16 Νοέμβρη του 2013 από το μικρόφωνο των ελεύθερων  αγωνιζομένων  της ΕΡΤ, όταν μετά  από 40  χρόνια  οι φοιτητικές  ενώσεις, κόντρα  στις μεθοδεύσεις της πρυτανείας και της τότε  κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, φιλοξένησαν  στο Πολυτεχνείο  το ραδιόφωνο της ERTopen.

Ήταν η πρώτη φορά  μετά την ηρωική εξέγερση  του ΄73  που λειτούργησε σε αυτόν  τον  ιερό χώρο ραδιοφωνικός σταθμός, δίνοντας  ένα  ιδιαίτερο  νόημα  στο αναρτημένο πανώ  «Εδώ ξανά Πολυτεχνείο»  και μια ξεχωριστή  τιμή στην ΠΟΣΠΕΡΤ  και στους  εργαζόμενους  της ΕΡΤ,  που εμπνευσμένοι  από  το παράδειγμα  των  αγωνιστών  του Πολυτεχνείου, ήδη έδιναν  τον δικό τους αγώνα μέσω της ERTopen, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών  ραδιοφωνικών  σταθμών  εναντίον  του  «μαύρου», που το
Σαμαροβενιζελικό καθεστώς  έριξε αρχικά  στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δίνοντας  σαφώς το μήνυμα ότι θα απλωθεί  με τον ίδιο  αυταρχικό τρόπο παντού.

Οι φοιτητικές ενώσεις, που όχι μόνο είχαν καταλάβει αλλά είχαν πειστεί κιόλας, ότι ο αγώνας μας είχε  σαν έμπνευση την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου  και  βάδιζε  στα ίδια  ακριβώς χνάρια, μας  τίμησαν  και την επόμενη χρονιά στην 41η επέτειο(2014), επιτρέποντας  την ραδιοφωνική μετάδοση  της ERTopen  από τον  ιερό χώρο του Πολυτεχνείου.   

Αυτό όμως που είχαν αντιληφθεί οι φοιτητές  και η  ελληνική κοινωνία, αρνούνται ακόμα και σήμερα  να  δεχτούν όχι μόνο οι  «νοσταλγοί του μαύρου» (όπως είναι φυσικό), αλλά  και μερικοί «αγωνιστές»  που  βλέποντας  να μην εκπληρώνονται οι προσωπικοί τους «στόχοι»  και  οι …φιλοδοξίες, «συστρατεύτηκαν»  ακόμα και με  τα  πρωτοπαλλήκαρα του Καψή και του Κεδίκογλου.Είναι αυτοί που πιστοί στο δόγμα  «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου»  έκαναν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να  ξεχαστεί ο αγώνας που έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων συσπειρωμένη  στην ΠΟΣΠΕΡΤ, με την ERTopen, την ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ελεύθερης ΕΡΤ, ίσως γιατί  ήταν αυτός  ο ανένδοτος αγώνας  που  έσπασε τελικά  την χειροπέδα  στην πύλη του ραδιομεγάρου.

45 χρόνια  μετά, τα ζητούμενα  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα  και τα μηνύματα της ο οδοδείκτης,  που  μας δείχνει  πως πρέπει να πορευόμαστε  σαν  λαός και σαν συνδικάτο, στον διαρκή αγώνα εναντίον όλων εκείνων που σκοτώνουν τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ελευθεροφωνία στα ΜΜΕ, το δίκιο, την αξιοπρέπεια,  την ισονομία, τη Δημοκρατία.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους μας  στην ΕΡΤ  και τα ιδιωτικά ΜΜΕ και κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει μαζικά και πανελλαδικά  σε κάθε εκδήλωση και πορεία  που θα γίνει  στην φετινή  επέτειο του Πολυτεχνείου.
(Προσυγκεντρωση Αθήνας 17/11/2018 ώρα 16.00 πλ. Κλαυθμωνος)

Ο αγώνας  συνεχίζεται


                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου