ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 27 10433 ΑΘΗΝΑ 
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2018
Προς: Όλα τα Μέλη μας

Επείγουσα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Αυτές τις μέρες έπεσαν οι πρώτες βροχούλες του χειμώνα και είδαμε τα πρώτα εργοδοτικά ... «σαλιγκάρια!» να βγαίνουν από τις τρύπες τους, να σέρνονται αργά-αργά, στους διαδρόμους του εργασιακού μας χώρου και να βρωμίζουν με τα ... «υγρά τους!» όλο τον τόπο.
Είχαμε όμως και κάποιες ηλιόλουστες μέρες, ξεχασμένες από την καλοκαιρινή περίοδο, που έδωσαν την ευκαιρία στα διάφορα «κομματικά!» παπαγαλάκια, να ξαναθυμηθούν την «αγωνιστική προπαγάνδα» τους και να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους του Κλάδου μας, με τα γνωστά τους ψευτοδιλήμματα, σχετικά με την Κλαδική Πανελλαδική μας ΑΠΕΡΓΙΑ, στις 14 Νοεμβρίου 2018 και τον σκοπό της.

Με καθαρές κουβέντες λοιπόν, το ξαναλέμε:


«Η ΟΣΝΙΕ υλοποιώντας την ομόφωνη Απόφαση της Διοίκησής της, που πήρε στην τελευταία συνεδρίασή της (5-10-2018), όρισε την Πανελλαδική της Απεργία για την 14"Νοεμβρίου 2018, με πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, που αφορά όλο τον Κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας και τις εργασιακές εξελίξεις που διαδραματίζονται σήμερα σ' αυτόν.
Αυτά είναι:
Υπογραφή νέας Κλαδικής ΣΣΕ, με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
• Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλο
τον Κλάδο, με ταυτόχρονη κατάργηση της μνημονιακής ΠΥΣ 6/12. Η κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής μορφής απασχόλησης ή ενοικίασης ή εργολαβοποίησης της εργασίας μας.
Καμία μείωση του αφορολογήτου, που αυτόματα οδηγεί σε μειώσεις μισθών
και συντάξεων.

Πόσο πια, πιο ξεκάθαρα να μιλήσουμε στους εργαζόμενους/συναδέλφους μας και στις Διοικήσεις των συλλογικών τους Οργάνων, μέλη της Ομοσπονδίας μας;

Συνάδελφοι,
Επειδή, ορισμένοι εξ υμών, λίγοι ευτυχώς, ενοχλούνται από την ακηδεμόνευτη λειτουργία της ΟΣΝΙΕ και την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και μεταξύ ...διαφωνούντων συναδέλφων μας, προσπαθούν να μας ερμηνεύσουν, με τα δικά τους κριτήρια, δηλαδή, «...κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια».

Τους δηλώνουμε λοιπόν τα παρακάτω, που αφορούν τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα, αφού ουδέποτε έχει το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ διεκδικήσει τον ρόλο ...του Πόντιου Πιλάτου, στα καθημερινά θέματα που μας απασχολούν!

Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ πήρε απόφαση, για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, για την 28" Νοεμβρίου 2018, με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωσή της και αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων της χώρας (ως όφειλε και που ...ασφαλώς αφορούν και τους εργαζόμενους του δικού μας κλάδου), προασπιζόμενη την ανεξάρτητη λειτουργία της, κατά την δική της συνείδηση και το αίσθημα ευθύνης των μελών που την απαρτίζουν, αντιδρώντας στον «κομματικό συνδικαλιστικό βιασμό» της, από συγκεκριμένες κομματικές δυνάμεις. Σεβόμαστε την κάθε απόφαση οιουδήποτε οργάνου, ακόμη και όταν διαφωνούμε μαζί της. (Βασική Αρχή της Δημοκρατίας μας).

Το ΠΑΜΕ απ' την άλλη, αφού καταρχάς πήρε απόφαση, ως ημερομηνία για την Απεργία, την 8" Νοεμβρίου 2018, την άλλαξε λίγες ημέρες αργότερα, σε συνεργασία με τους ... «συμβιβασμένους!» του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, (ο χαρακτηρισμός είναι δικός τους και δεν τον συμμεριζόμαστε), για την 14" Νοεμβρίου 2018, ενώ μόλις χθες ενημερωθήκαμε μέσω της γνωστής εφημερίδας, ότι στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην αίθουσα της Κάνιγγος, τα μέλη του αποφάσισαν, να απεργήσουν στις 28 Νοεμβρίου 2018!! και ότι στις 14 Νοεμβρίου, απλά θα κάνουν ...προθέρμανση!!

Μιλάμε δηλαδή για άλλα κόλπα, που θα ζήλευε και το τσίρκο ...medrano! ...Και με τον «αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»! Δικαιώνοντας πλήρως, για άλλη μία φορά, τη σοφία του λαού μας, που μιλάει για «τα μεταξωτά βρακιά ....» ή για «την μαϊμού που όσο ανεβαίνει ψηλά στο δέντρο, χωρίς εσώρουχο, φαίνεται ο....»!!

Συνάδελφοι,
Η Ε.Ε. της ΟΣΝΙΕ αποφάσισε ομόφωνα, όπως την ημέρα της Πανελλαδικής Κλαδικής μας 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, στις 14 Νοεμβρίου 2018, στις 7:00 πμ, να καλέσει όλους τους εργαζόμενους της Ιδιωτικής Υγείας του Λεκανοπεδίου, να συγκεντρωθούμε έξω από την κλινική του “Metropolitan” στο Φάληρο, μιας και ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΚ είναι σημαίνον στέλεχος της Εταιρείας, που ελέγχει πλήρως μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας της χώρας και έχει την έδρα του εκεί, για να επιχειρήσουμε μία σύντομη πρώτη συνάντηση μαζί του.
Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Η μαζική συμμετοχή μας θα φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου