ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - 15 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σχόλιο pospertblog:

 Μια ακόμα προσφορά της ΕΡΤ  και των εργαζομένων  στην κοινωνία  στην οποία  ωστόσο  δύο  μέλη του Δ.Σ  της ΕΡΤ  αντέδρασαν.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι ο  μέν εκπρόσωπος των εργαζομένων ψήφισε αρνητικά, ο δε υπεύθυνος του μουσικού και πολιτιστικού  προγράμματος της ραδιοφωνίας και αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος ψήφισε ...λευκό! 
(Ίσως γιατί ενώ  του ζητήθηκαν  προτάσεις απο τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και Πρόεδρο της επιτροπής  των εκδηλώσεων  κ. Λεοντή, δεν είχε  απολύτως καμία.)


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 
ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΥΠΟ  ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ UNESCO


18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

15 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ, 15 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ …ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ  
(ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ-ΚΡΗΤΗ-ΝΗΣΙΑ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  -  ΖΩΝΤΑΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & 19 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ Ε.ΡΑ. & ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


1. Η ΕΡΤ δεν είναι διοργανωτής συναυλιών αλλά οφείλει να έχει άποψη για τον πολιτισμό και να προτείνει, επιστρέφοντας παράλληλα στην κοινωνία μέρος αυτών που εκείνη της δίνει.
2. Μετά τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν με τις καλοκαιρινές συναυλίες, ο θεσμός αναβαθμίζεται εντασσόμενος στα φετινά «Ολύμπια» και ξεκινά συμβολικά με την πρώτη εβδομάδα των εκδηλώσεων από το κέντρο της Αθήνας στο Ζάππειο μέγαρο.
3. Κάθε μια από τις εκδηλώσεις είναι φτιαγμένη ειδικά για την αντίστοιχη θεματική της έτσι ώστε το κοινό να έχει την δυνατότητα να την δει μόνο στην ΕΡΤ και μόνο το συγκεκριμένο βράδυ.
4. Πλάι στους γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες η ΕΡΤ για πρώτη φορά οργανωμένα δίνει βήμα επί σκηνής σε πολλούς νεότερους.
5. Οι καλλιτέχνες προέρχονται σχεδόν από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρωτική χώρα, Κρήτη, νησιά, Πελοπόννησος) ως μια έμπρακτη πρόταση μουσικής …αποκέντρωσης, επίσης για πρώτη φορά από την ΕΡΤ.
6. Για όλες τις δράσεις στον κήπο της ΕΡΤ, συνεχίζεται η συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Παρασκευής, με σημαντική διεύρυνση περιεχομένου στην κοινωνία και την νεολαία, εισάγοντας παράλληλα μερικές θεματικές καινοτομίες που θα συζητηθούν, όπως το «Παιδικό φεστιβάλ» ή «Τον καιρό των τσιγγάνων» κ.α.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ:


  • ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
  • ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ
  • Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ
  • ΒΡΑΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΖΑΖ
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
  • ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
  • ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
  • ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
  • BATTLE OF THE BANDS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


Καλλιτεχνική διεύθυνση-οργάνωση συναυλιών: Πάνος Χρυσοστόμου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου