ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ο Υποφάντης (ΣΚΑΪ) διαφημίζει τους χορηγούς του στα αποκαΐδια της ανατολικής Αττικής (video)

Την ώρα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όχι των ζημιών αλλά ούτε των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης μοιάζει να μαζεύει χορηγίες μέσα στα αποκαΐδια.
Ο Υποφάντης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Μάτι κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο. 

Ανάμεσα στα καμένα σπίτια και τους πληγέντες τους οποίους εντόπιζε στους δρόμους του κατεστραμμένου οικισμού, ο ρεπόρτερ σταμάτησε κι ένα βαν της Vodafone το οποίο
βρέθηκε όπως μας ενημέρωσε, στην περιοχή για να βοηθήσει. Που είναι το κακό, ίσως αναρωτηθείτε.
Μόνο που η συγκεκριμένη εταιρία τυχαίνει να είναι ο χορηγός της εκπομπής που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ. Με άλλα λόγια, ο Νίκος Υποφάντης κατάφερε εν μέσω της τραγωδίας να διαφημίσει και την εταιρία η οποία χρηματοδοτεί την εκπομπή του. 
Στα σχόλια των χρηστών του twitter που κατέκριναν την αντιδημοσιογραφική στάση του, ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι η συνάντηση με το βαν της Vodafone ήταν τυχαία, ενώ προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση άφησε να εννοηθεί πως κάποιοι δεν θέλουν να ακουστεί η Vodafone επειδή είναι ιδιωτική εταιρία. 
Δεν είναι φυσικά αυτό το πρόβλημα, αφού κανείς δεν σχολίασε την εταιρία η οποία βρέθηκε στο σημείο, αλλά αντιθέτως την επιλογή του ρεπόρτερ να κάνει κεκαλυμμένη διαφήμιση μέσω του ρεπορτάζ του στο σημείο όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε η Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. 
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν η Vodafone είναι ιδιωτική εταιρία, αλλά πως ενώ είναι χορηγός του Νίκου Υποφάντη, εκείνος επιλέγει δήθεν να τη διαφημίσει μέσα στο ρεπορτάζ του. Θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος να πιστέψει τον δημοσιογράφο όταν είπε ότι δήθεν τυχαία συνάντησε το βαν της Vodafone. Πόσο πιθανό είναι όμως απ' όλους τους εθελοντές που εδώ και δύο ημέρες βρίσκονται στην περιοχή να πέσει πάνω στον χορηγό του; 
Το παρακάτω βίντεο από το δελτίο του ΣΚΑΪ άλλωστε δεν αφήνει αμφιβολίες. Ο Νίκος Υποφάντης δεν μοιάζει να συναντά τυχαία το βαν της Vodafone, αφού ακούγεται να λέει πως θέλει να μας δείξει κάτι. Αυτό το κάτι είναι το φορτηγάκι της εταιρίας και ο δημοσιογράφος φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εκεί πριν ακόμη ρωτήσει τον οδηγό του. Μετά τη συνομιλία τους ωστόσο ο ρεπόρτερ δηλώνει ξαφνιασμένος. «Κοιτάχτε τις μας συμβαίνει στο ρεπορτάζ» λέει έκπληκτος ενώ αμέσως μας πληροφορεί πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρίας η οποία δεν είχε ανακοινωθεί.
Δείτε το σχετικό βίντεο

(αναδημ, απο www.koutipandoras.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου