ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ



Απο τη σελίδα του Panos Chrisostomou στο facebook

Φίλες και φίλοι.
Χωρίς ρίσκο δεν γίνεται και τίποτα... Έγραψα εδώ αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μου στην ραδιοφωνία πριν σχεδόν έξι μήνες, πως έπρεπε να γίνουν πολλά. Ένα από αυτά (μεγάλο και κοπιαστικό έργο για πολλούς λόγους που δεν θέλω τώρα
να αναφέρω) ήταν αυτό που ολοκληρώσαμε και αυτές τις μέρες παραδίδουμε, για να κριθεί δημόσια εκ του αποτελέσματος του.
Ιδού λοιπόν, συνεχίζουμε τις καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ με αρκετές καινοτομίες:

-Πριν απ όλα με θεματικές βραδιές. Πάμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την λογική του προβεβλημένου καλλιτέχνη που επάνω του στηρίζονται όλα. Διότι στο περιεχόμενο (πρέπει να) στηρίζονται όλα. Όπου οι συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και οι άλλες που θα προκύψουν, του χρόνου π.χ. μπορεί και πρέπει να έχουν άλλους καλλιτέχνες κ.ο.κ.
-Με έμπρακτη εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Μερικοί από αυτούς παίρνουν σημαντικό χώρο και χρόνο να μας παρουσιάσουν την δική τους πρόταση. Αυτή του 2018. Και τους βάζουμε να μοιραστούν την ίδια σκηνή με άλλους γνωστούς και καταξιωμένους.
-Έρχονται καλλιτέχνες από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας πλην λεκανοπεδίου Αττικής. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι σημαίνει αυτό. Εμείς το βλέπουμε και ως μια συμβολική πράξη καλλιτεχνικής "αποκέντρωσης".
-Όλες οι βραδιές θα μεταδίδονται απευθείας για πρώτη φορά και από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από την "Φωνή της Ελλάδας" για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ως ένα μήνυμα πως ακροατήριο δεν είναι μόνο αυτό των Αθηνών και πέριξ...
-Θα παρουσιάζουν για την τηλεόραση μόνο οι άνθρωποι του ραδιοφώνου, με αντιπροσώπευση από όλα τα προγράμματα, μερικοί-ες από όσους με γνώση και εμπειρία οργάνωσαν κάθε βραδιά. Έτσι ώστε όλοι-ες τους ως "μη επαγγελματίες" της εικόνας, να φέρουν την αθωότητα και ενδεχομένως την μαγεία, της ραδιοφωνικής τους παρουσίας.

Φυσικά τα προβλήματα πολλά. 

Ας μην σας γράψω και τι άκουσα (και τι ακούω από μερικούς ακόμα, υποθέτω από αγάπη και ενδιαφέρον...). 

Άκουσα ας πούμε ότι κακώς βάζουμε τόσους νέους ανθρώπους που δεν είναι γνωστοί και θα δεν έρθει κόσμος να τους δει. 
Ότι αργήσαμε φέτος κι ότι θα έπρεπε οι συναυλίες να γίνουν ακόμα και μέσα στο Μουντιάλ (!). 
Άκουσα για το μέγιστο ρίσκο ενός "παιδικού φεστιβάλ" στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, που είναι αλήθεια πως δεν διανοήθηκε ποτέ κανείς ότι θα γίνει με τέτοιο τρόπο και το χρωστάμε κυρίως στην δημιουργική τρέλα της Γιάννας Τριανταφύλλη. 
Για το "Battle of the Bands" που θα "ταράξει" την τελευταία νύχτα του Ιουλίου και φυσικά για την βραδιά με τον "Καιρό των τσιγγάνων". Γι αυτό να δεις τι ακούω... 
Άκουσα πολλές ενδιαφέρουσες (ακόμα και όταν ήταν αντίθετες) απόψεις, αλλά και πολλές μαλακίες... Γιατί αν δεν τα κάνει η ΕΡΤ αυτά, τότε ποιος μπορεί; 
Είπαμε.
Χωρίς ρίσκο δεν γίνεται και τίποτα...

Μα όλα αυτά πες πως τα ξέχασα κιόλας, γιατί η παραγωγική μηχανή της ΕΡΤ είναι και πάλι έτοιμη να δράσει
Από το τμήμα γραφικών που υπογράφει  το φοβερό σποτ που θα βλέπετε την πρώτη εβδομάδα, μέχρι κάθε ενσυνείδητο εργαζόμενο που διαμαρτύρεται όταν τον "τσουβαλιάζουν" με γενικότητες, άνθρωποι εργάστηκαν, εργάζονται και πρόκειται να εργαστούν σκληρά για την ολοκλήρωση και αυτής της δράσης. Που ελπίζουμε να σταθεί αντάξια των περιστάσεων. 
Να μην ξεχάσω μια μνεία στον (Πρόεδρο) Χρήστο Λεοντή που μας άφησε να δουλέψουμε ελεύθερα. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς άλλες "ιστορίες". Ακριβώς γιατί ξέρει κι εκείνος αυτή τη δουλειά. Η ιδέα να διευρύνουμε τον χώρο διεξαγωγής και προς το κέντρο της Αθήνας, είναι δική του.

Σας περιμένουμε όλους και όλες σας.
Ξεκινάμε από το Ζάππειο.
Από εκεί που πριν 80 χρόνια ξεκίνησαν όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου