ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Οι σημερινοί καταγγέλοντες την ΕΡΤ, υπάλληλοί της, έλαβαν 6 μισθούς σε μπόνους την εποχή του πάρτι

Τα έτη 2006, 2007 και 2008 χορηγήθηκαν μπόνους σε στελέχη της ΕΡΤ συνολικού ύψους 2.145.412 ευρώ προκαλώντας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Εφετείου Αθηνών ανάλογη ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα μπόνους χορηγήθηκαν χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, με αναφορές του τύπου “συνέβαλε τα μέγιστα…”
Για παράδειγμα πρώην διευθυντικό στέλεχος
ραδιοφωνικού της ΕΡΤ, που σήμερα εργάζεται σε ανταγωνιστικό σταθμό, με ανάλογο περιεχόμενο είχε λάβει, μεταξύ άλλων ποσών, και  “συμβολική αμοιβή” ίση με δύο μισθούς , ήτοι ποσό 8.800 ευρώ γιατί είχε αυξήσει την ακροαμματικότητα (…μόνος του) και γιατί είχε διοργανώσει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο Κολωνάκι και απροκριάτικο στου Ψυρρή.
Η λίστα του βουλεύματος με το αληθινό πάρτι που έγινε στην ΕΡΤ με τα χρήματα των πολιτών περιλαμβάνει και έναν από τα πρόσωπα που διαμαρτύρονται γιατί κατά τη διάρκεια πρόσφατου διαγωνισμού δεν επιλέχθηκε εκ νέου για διευθυντής, αν και είχε όλα τα προσόντα για την υπηρεσία του. Όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συνδεθεί με τα μπόνους καθως, με απόφαση που είχε ληφθεί στο τέλος του 2006 είχε λάβει πρόσθετη αμοιβή ίση  με τις αποδοχές …έξι μηνών, με μόνη αιτιολογία, όπως αναφέρεται στο βούλευμα “ότι συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχή προετοιμασία, οργάνωση και λειτουργία” της υπηρεσίας για τη διευθυντική καρέκλα της οποίας γίνεται σήμερα θόρυβος.
Πως ένα πρόσωπο μπορεί να θεωρείται αξιόπιστο για μία θέση , όταν το όνομά του σε σχέση με την  συγκεκριμένη υπηρεσία σχετίζεται με υπόθεση που κόστισε, συνολικά  στο δημόσιο 2,1 εκατ. ευρώ. Πηγαίνοντας λοιπόν στον εισαγγελέα, πρέπει να ειπωθούν όλα και να αναζητεί ο δικαστικός λειτουργός και το βούλευμα του Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται πως η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με αιτήματα των κατηγορουμένων αναβάλλεται διαρκώς, “λόγω υποχρεώσεων των συνηγόρων υπεράσπισης”, προσδοκώντας, προφανώς, τη συζήτησή της, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην κυβέρνηση.
πηγη:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου