ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ



Ανακοίνωση

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με μια άθλια μεθόδευση δεν επέτρεψε την πραγματική δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου που πραγματοποίησε στο Καβούρι προκειμένου να κρύψουν από τους εργαζόμενους τiς πομπές τους με την οργάνωση συνεδριακών διαδικασιών παρωδία. 

Να κρύψουν τους αντεργατικούς σκοπούς και επιδιώξεις τους που με τη
δημιουργία νόθων συσχετισμών θέλουν να συνεχίζουν να επιβάλουν την πολιτική του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και ένα συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς αγώνες για τα δικαιώματα και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, ένα συνδικαλιστικό κίνημα νεροκουβαλητή των συμφερόντων των αφεντικών.
Να συγκαλύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της διαπάλης στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Σ’ αυτή τη ρότα συναγωνίζονταν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ως οι παλιότεροι εκπρόσωποι των αφεντικών, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που λίγο πριν την έναρξη μιλούσαν τάχα για δημοκρατικό συνέδριο χωρίς ΜΑΤ με φτηνά άλλοθι, γιατί όσο και αν θέλουν να κρυφτούν η χαρά να υπηρετήσουν τον άλλο πόλο του συστήματος τους ξεμπροστιάζει.
Ετσι αφού πρώτα «έκοψαν» σειρά ΜΜΕ μη δίνοντας διαπίστευση και αφού απαγόρευσαν την είσοδο σε όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, στη συνέχεια κράτησαν έξω από το χώρο του συνεδρίου για ώρες μετά την έναρξή του ακόμα και τους ελάχιστους δημοσιογράφους που είχαν διαπιστεύσει.
Αλλά ακόμα και όταν τους άφησαν να μπουν επιχείρησαν να περιορίσουν την «κάλυψη» αποκλειστικά στις ομιλίες των «αρχηγών», απαγορεύοντας, επί της ουσίας, την κάλυψη του συνεδρίου και των εργασιών του, της διαπάλης σε αυτό.
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλει αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις.
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δεν ήθελε με τίποτα να καλυφθούν δημοσιογραφικά οι καταγγελίες για ανάδειξη αντιπροσώπων με νοθευμένες διαδικασίες, η συμμετοχή εργοδοτών και οι fast track διαδικασίες «νομιμοποίησής» τους.
Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονος του αποκλεισμού των ΜΜΕ από το «συνέδριο», ακούστηκε, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης έξω από το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Καβούρι, η αμίμητη απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου «Μη με ενοχλείς τώρα γιατί παίρνω το μπάνιο μου».
Βέβαια, ο Παναγόπουλος είχε συμμάχους του τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό στους δημοσιογράφους, την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ.
Παρά το γεγονός ότι:
–Εγκαιρα είχε ειδοποιηθεί για την επιχείρηση αποκλεισμού δημοσιογράφων
–Επανειλημμένα το πρωΐ της Τρίτης, 25 Φλεβάρη, ενημερώθηκε τηλεφωνικά και με ενημερωτικά σημειώματα, αλλά και δια ζώσης στη συνεδρίαση του ΔΣ και για τα αστυνομικά μέτρα, και για τον αποκλεισμό ακόμα και των διαπιστευμένων από την ουσιαστική κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου
–Ενημερώθηκε και για δεύτερο αποκλεισμό διαπιστευμένων δημοσιογράφων, εντούτοις αρνήθηκε επίμονα και κατηγορηματικά να κάνει το στοιχειώδες: Να παρέμβει η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ως σωματείο εργαζομένων δημοσιογράφων στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου από όλους τους δημοσιογράφους που είχαν πάει στο Καβούρι, και οι οποίοι εμποδίζονταν να εργαστούν ουσιαστικά με βάση αυτό που επιβάλλει η ευθύνη τους για την ενημέρωση. Και ύστερα μιλούν για ανεμπόδιστη ενημέρωση και δημοκρατία. Και τα δύο είχαν ουσιαστικα καταλυθεί, και για τα δύο η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε.
Ετσι η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ επιδόθηκε με μεγάλο ζήλο στο να συναινέσει και να καλύψει -στην καλύτερη περίπτωση- την «διευθέτηση» που είχε κάνει για τα ΜΜΕ η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, κόπτεται δήθεν για την «πολυφωνία» και τον «πλουραλισμό στην ενημέρωση».
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπέρασματά τους, να διεκδικούν την προβολή των διεκδικήσεών τους,των αγώνων τους για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, για συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, από τα ΜΜΕ, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι επίσης να συντάσσονται με τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και μέσω της δουλειάς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου