ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ» ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ


                                                 
                 ΨΗΦΙΣΜΑ              
Αγ. Παρασκευή 12/02/2020

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ  ΤΗΣ  «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ  ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗΣ»  ΔΙΩΞΗΣ
 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ  Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ

Το  μεικτό  συμβούλιο  της ΠΟΣΠΕΡΤ  (μέλη του Δ.Σ - Πρόεδροι, γραμματείς  των  πρωτοβαθμίων σωματείων μελών ) στη συνεδρίαση  της Τρίτης 11/2/2020, καταδίκασε ομόφωνα και καταγγέλλει  δημόσια την  ποινικοποίηση  του συνδικαλισμού,  που εφαρμόζει  το  «επιτελικό κράτος»  του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο  του προέδρου της  ομοσπονδίας  μας Π. Καλφαγιάννη.

Επτά χρόνια  μετά το πραξικόπημα του μαύρου που καταδίκασε ολόκληρη η κοινωνία  και εκατοντάδες  φορείς  και οργανώσεις  διεθνώς, και λίγους  μήνες  μετά  την προεκλογική  δήλωση του  κ. Μητσοτάκη  ότι στη «νέα ΕΡΤ  δεν έχουν  θέση οι Καλφαγιάννηδες», ο πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ  θα δικαστεί  στις  24/2/2020 από το Θ΄τριμελές  Πλημελειοδικείο Αθηνών, ως  «εγκληματίας» με «κατ΄εξακολούθηση  τελεσθέν έγκλημα»  τη  λειτουργία του  ραδιοφωνικού σταθμού  της EΡΤopen.

Σε αυτή τη δίκη μπορεί  ο κατηγορούμενος  να είναι ο Καλφαγιάννης όμως  επι της ουσίας  δικάζεται  το συνδικαλιστικό κίνημα, δικάζονται όλοι οι  συνδικαλιστές που  δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» και  είναι  μπροστά  στις συνδικαλιστικές  δράσεις  των εργαζόμενων που εκπροσωπούν.  Μαζί με όλους αυτούς  δικάζεται και η κοινωνία  που συμπαραστάθηκε  στον δίχρονο αγώνα  που  δώσαμε όλοι  μαζί με τον «εγκληματία» Καλφαγιάννη και την ΠΟΣΠΕΡΤ  από το studio  της EΡΤopen.

Δικάζονται  επίσης  όλοι  οι πολιτικοί αρχηγοί  και γενικά  πολιτικοί  από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκείνης  της  κοινοβουλευτικής  περιόδου (πλην φυσικά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής), οι οποίοι εκφράζοντας όλοι μαζί  την εκλογικά  καταγεγραμμένη πλειοψηφία  του ελληνικού λαού,  όχι μόνο  εκθείασαν  τον αγώνα μας,  αλλά  νομιμοποίησαν  με την παρουσία και τη συμμετοχή  τους σε εκπομπές τη λειτουργία  αυτού του  ραδιοφωνικού  σταθμού.
Δικάζονται επίσης  και  οι εκπρόσωποι  της παγκόσμιας  και της ευρωπαϊκής ένωσης  εργαζομένων στα ΜΜΕ , της  EBU, του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου , της  UNICEF  και
δεκάδων  άλλων  διεθνών φορέων και οργανώσεων  που πέρασαν  από τον  ραδιοθάλαμο  της ΕΡΤopen  μίλησαν  στα  μικρόφωνα  και υπέγραψαν  σχολιάζοντας  στο  βιβλίο των  επισκεπτών .
Πάνω απ΄όλα  όμως  στις  24 του Φλεβάρη  δικάζεται  το  Συνταγματικό μας δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε ως εργαζόμενοι  το δίκιο μας όπως  και η επίσης  Συνταγματικά  καθορισμένη υποχρέωσή μας ως πολίτες  να αντιστεκόμαστε  σε κάθε   δράση  που  υποσκάπτει  το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας.
Δικάζεται  επίσης κάθε μελλοντική αντίστασή μας  σε αποφάσεις  που θυσιάζουν  το παρόν και το  μέλλον  μας ως εργαζόμενοι   στο βωμό  του συμφέροντος  των λίγων  της  πολιτικοοικονομικής  διαπλοκής.
Η δίκη αυτή  είναι προφανές ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού , ότι δεν  εξυπηρετεί  την «έννομη τάξη» στο ραδιοφωνικό τοπίο, το  οποίο βρίθει  από χιλιάδες  παράνομους  ραδιοφωνικούς σταθμούς ακόμα και «δημόσιους», που  εξακολουθούν και λειτουργούν  με την ανοχή  αν όχι   και τη στήριξη  του «επιτελικού κράτους», αλλά  ένα και μόνο  σκοπό που δεν είναι  άλλος  από την  ποινικοποίηση και τον περιορισμό της  συνδικαλιστικής δράσης.
Είναι ένα κομμάτι της  συνολικής επίθεσης  που έχει εξαπολύσει  η κυβέρνηση εναντίον του συνδικαλισμού, εναντίον  του δικαιώματος  της  απεργίας, της  διαδήλωσης, της αντίστασης  στην  εργοδοτική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα ένα ακόμα  μήνυμα  προς τους εργαζομένους  στην ΕΡΤ  ότι  θα πρέπει να δεχθούν αδιαμαρτύρητα  όλα όσα σχεδιάσει  το Μαξίμου  για  εκείνους και την ΕΡΤ.
Με τον αγώνα μας νικήσαμε  το φόβο, όπως  έγραψε ο πρόεδρος  της παγκόσμιας  ένωσης εργαζομένων  στα ΜΜΕ και με αυτό το ψήφισμα όχι μόνο επικυρώνουμε  αυτή  τη νίκη  αλλά στέλνουμε και  ένα σαφές  μήνυμα   στο «επιτελικό κράτος»  του κ. Μητσοτάκη και στη διοίκηση της ΕΡΤ:

Είμαστε  ενωμένοι και αποφασισμένοι   όσο ποτέ άλλοτε  και θα αντισταθούμε  με κάθε μας δύναμη  στην  «επιτελική» επίθεση  εναντίον  του  συνδικαλισμού,  που στην περίπτωση της ΕΡΤ  έχει  μεταμφιεστεί σε έναν στείρο  χουντικής  έμπνευσης «αντικαλφαγιαννισμό».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ  και απαιτούμε  την  άμεση παύση  αυτής της  «στρατηγικά επιλεγμένης»  δίωξης   του προέδρου μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Tο μεικτό Διοικητικό Συμβούλιο            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου