ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εκτός απο την "κατάργηση" της ΠΟΣΠΕΡΤ ο ΣΕΒ ζητά και την κατάργηση των περιορισμών στα ΜΜΕ

Όπως γράφουν οι  "Τυπολογίες" (βλ. εδώ)  αλλά  και το special report  του ΣΕΒ  (βλ. εδώ), αυτός ο "ευαγής"  σύνδεσμος  των  εκπροσώπων του πλούτου, παρεμβαίνει με μια οικονομική ανάλυση  βασισμένη  στην φιλοσοφία και τα εργαλεία  του ΟΟΣΑ  αλλά  και του μανιφέστου  του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ  με τον υποκριτικό και συνάμα αστείο  τίτλο "ο καπιταλισμός  των ενδιαφερομένων", και ως  οιωνεί  ή  εν τοις πράγμασι κράτος  εν κράτει, ζητά  εκτός όλων  των άλλων  και τον περιορισμό   όλων  εκείνων  των σημείων της ελληνικής  νομοθεσίας  που εμποδίζουν  την "ανταγωνιστικότητα"  (βλ. κερδοφορία)  των  επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ.
Με απλά  λόγια  ο ΣΕΒ   προτείνει την σταδιακή  εξαφάνιση  ακόμα και εκείνων των λίγων εμποδίων  που
ενδεχομένως  να συναντήσει  στην  διαπλεκόμενη πορεία του  ο βαρώνος καναλάρχης. 

Είμαστε  σίγουροι ότι δεν αναφέρονται  στο πόσο αργεί να ανάψει  το πράσινο στα φανάρια  που υπάρχουν  π.χ  στον ΣΚΑΪ  ή  τον  αν  πρέπει να δοθεί  αποκλειστική λωρίδα  στην Αττική οδό  για  όσους  πηγαίνουν  στον Alpha , ή  για  το πως  θα  πηαγίνουν  γρηγορώτερα οι ντιλιβεράδες  στα γραφεία της διοίκησης  του "νέου" MEGA, αλλά  στο πως  θα  μειωθεί  το  μισθολογικό και λειτουργικό  κόστος χωρίς  να έχουν  θεσμικά  και συνδικαλιστικά  εμπόδια, όπως  π.χ  αποπειράθηκαν στην ΕΡΤ  όπου μέσω  του εκπροσώπου τους  στην  επιτροπή  του άρθρου 15  έδωσαν  πρωτόδικα το δικαίωμα  σε μια  παράνομη σύμπραξη  τριών σωματείων να στέκεται  στο πλευρό  της διοίκησης και της κυβέρνησης εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Για τον ΣΕΒ  και τους βαρώνους των ΜΜΕ  - μέλη του (έστω και απο σπόντα) τα δυσκολώτερα  εμπόδια  δεν είναι  τα  φορολογικά  ή αυτά  των  αναγκαστικών  εισφορών στο κράτος (ασφαλιστικές υποχρεώσεις κλπ), αυτά  είτε έχουν λυθεί  στο πρόσφατο παρελθόν ή  βρίσκονται στο στάδιο της ...τακτοποίησης. 

Τα  δυσκολώτερα  εμπόδια στην ακόρεστη επιθυμία  για πλούτο  που έχει ο ΣΕΒ και τα μέλη του,  ήταν είναι  αυτά που  βάζουν  νόμιμα  οι  εργαζόμενοι  που  αντιστέκονται μαζικά  μέσω των σωματείων και των ομοσπονδιών τους. Αυτά  που έχουν  απομείνει  ως τελευταία  υποστυλώματα  στήριξης  των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αυτών των δικαιωμάτων  που  με αυταρχισμό και με  την κυβερνητική ανοχή και στήριξη  παραβιάζουν  οι εργοδότες  καναλάρχες και  "σταθμάρχες".

Θα κλείσουμε κάνοντας μια ρητορική ερώτηση  στους συναδέλφους μας  των Η-ΜΜΕ (ηλεκτρονικών ΜΜΕ): 

Πόσο "αγωνιστικη" μπορεί να είναι η προοπτική που σου υπόσχεται ένας συνδικαλιστής , που  βασίζεται  σε εισηγήσεις  του εκπροσώπου του ΣΕΒ, στα φιλικά  χαμόγελα μιας ακραίας  νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και στην εύνοια μιας  διορισμένης απο αυτήν  διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου