ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τον Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ και την ΠΟΣΠΕΡΤ



ΚΕΕΡΦΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τον Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ και την ΠΟΣΠΕΡΤ

 ​Επτά χρόνια μετά το «μαύρο» του Σαμαρά στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τέσσερα χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στις 24 Φεβρουαρίου  2020, στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δίκη ενάντια στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη για το «κατ΄ εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ-OPEN RADIO, χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης η λειτουργίας».

​Είναι μια μεγάλη πρόκληση από τη μεριά της κυβέρνησης. Στο πρόσωπο του Καλφαγιάννη στέλνουν σε δίκη τον
δίχρονο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.  Είναι προφανές ότι για τη Νέα Δημοκρατία το μίσος για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ παραμένει άσβεστο. Γιατί αψήφησαν το «μαύρο», έκαναν κατάληψη στο Ραδιομέγαρο και όταν εισέβαλαν τα ΜΑΤ, με όπλο  το ertopen που έδωσε φωνή σε όλη την κοινωνία, συνέχισαν τον αγώνα τους. Έναν αγώνα που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανατροπή των Σαμαροβενιζέλων.  

​Όμως η επίθεση αυτή δεν είναι απλά για λόγους εκδίκησης. Είναι κομμάτι όλης της συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στον Συνδικαλισμό και το δικαίωμαστην απεργία, τόσο στην ΕΡΤ αλλά και σε κάθε εργατικό χώρο. Για να μπορέσει να περάσει τα σχέδια της νέας διοίκησης για συρρίκνωση της ΕΡΤ, για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών, για απολύσεις 400 εργαζόμενων με την μορφή της «εθελούσιας», για να γενικεύσει τις εξωτερικές παραγωγές, τις εργολαβίες, τους συμβασιούχους. Και ο Συνδικαλισμός στην ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, αποτελούν εμπόδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να το τσακίσει. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος με την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να υπογράψει σύμβαση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.



Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ. 

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης του Παναγιώτη Καλφαγιάννη. 

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου