06/05/2020
Μέρες 2013 θυμούνται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν για το ραδιόφωνο της ΕΡΑ, καθώς η διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποφάσισε την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.
Γράφει ο Τάκης Α.Κ. Σπετσιέρης (αναδημ. απο το piperata.gr)
Η απόφαση αυτή κρίνεται ως πρωτοφανής από τους εργαζόμενους –παραγωγούς, μουσικούς επιμελητές, ηχολήπτες και διοικητικό προσωπικό- στο κρατικό ραδιόφωνο καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με εξαίρεση τις περιόδου των μορφωμάτων ΔΤ και ΝΕΡΙΤ αλλά και αυτή της διοίκησης Ταγματάρχη – Τσακνή που διατήρησε το καθεστώς που βρήκε.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με τον οποίο επικοινώνησαν τα Piperata.gr, «πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί απορίες για τη σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ “χτυπούν” πρωτοφανή νούμερα στις ακροαματικότητες καθ’ όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.»
Κοντολογίς, ο κ. Καλφαγιάννης χρεώνει στη διοίκηση της ΕΡΤ, τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο την σκόπιμη απαξίωση του κρατικού ραδιοφώνου.
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ η κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας έγινε με το σκεπτικό οι επτά Γενικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ να μειωθούν στις τρείς, ωστόσο αυτές πλέον αυξάνονται σε εννέα προφανώς για να εξυπηρετηθούν τα διάφορα golden boys που κυκλοφορούν «ελεύθερα» στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κρατικού φορέα με απίθανα ποσά, την ώρα που η χρηματοδότηση της ΕΡΑ μόλις που πλησιάζει τα 700.000 ευρώ και επιπλέον, υπάρχουν
τεράστια κενά στη στελέχωση της ΕΡΤ συνολικά, καθώς η λύση των… υπεργολάβων (σ.σ.: δουλειές με την κρατική τηλεόραση με συμβάσεις έργου ως επί το πλείστον) δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με το σχέδιο Ζούλα-Γαμπρίτσου το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα, η «φωνή της Ελλάδας» και οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ –με το πλούσιο αρχείο πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπομπών λόγου με τη συμμετοχή των πολιτών, θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, συναυλίες κ.ά.- εντάσσονται πλέον στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Σαν να λέμε δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου