ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Στέλιος Νικητόπουλος (Δημοσιογράφος ΕΡΤ3):Αυτοί που έκαναν ανάθεση ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της έκβασης και των συνεπειών, εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ΕΡΤ της κοινωνίας και όχι της εξουσίας.



 Στέλιος Νικητόπουλος.(facebook)

Οι αντιδράσεις και όχι η απάθεια είναι υγεία για την κοινωνία. Αυτό αφορά και την ΕΡΤ. 

Η ΕΡΤ δεν είναι δική μου και δική σου, είναι "ολονών μας", όπως είχε πει και ο Θανάσης Βέγγος.


 Οι αντιδράσεις λοιπόν επειδή στην εκπομπή "10" δεν άφησαν τον γγ της ΔΟΕ να ολοκληρώσει για τις κάμερες στα σχολεία, αλλά και οι αντιδράσεις για την ειρωνική στάση του σχολιαστή της εκπομπής, δείχνουν ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει την ΕΡΤ που θέλουμε.

 Όσο για τα τσουβαλιάσματα του τύπου: "έτσι είναι όλη η ΕΡΤ" ή "για αυτή την ΕΡΤ αγωνιστήκαμε;" είναι άδικα γιατί ακυρώνουν έναν αγώνα που για κάποιους από εμάς δεν τελείωσε ποτέ και δηλώνει ανάθεση για την έκβασή του, σα να περίμενε κανείς από την κυβέρνηση της ΝΔ, ή νωρίτερα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσουν την ΕΡΤ σε αυτούς που πραγματικά ξέρουν πώς να τη λειτουργούν, στους εργαζόμενους. 

Αυτοί που έκαναν ανάθεση ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της έκβασης και των συνεπειών, εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ΕΡΤ της κοινωνίας και όχι της εξουσίας.

Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχει και το καλό πρόσωπο της ΕΡΤ, με κοινωνικά θέματα, που έχουν αναδειχθεί και χρειάζεται να αναπτυχθούν περισσότερο με
καλεσμένους στα δελτία και στις καθημερινές εκπομπές, αφαιρώντας χρόνο από τα πολιτικά πάνελ. Αυτό κατακτιέται με αγώνες και όχι με αφορισμούς.

Οι χειρισμοί και οι επιλογές των κυβερνήσεων και των διορισμένων διοικήσεων δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα μας και ούτε μπορούν να τον χαρακτηρίζουν.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λειτουργήσει ως δημόσια και κοινωνική μόνο μέσα από αγώνες και ανατροπές, όπως όλα για τα οποία αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου